Sunt deja 44 de cazuri de infectare cu Omicron in 11 tari din UE, dar sunt asimptomatice sau cu simptome usoare

Sunt deja 44 de cazuri de infectare cu Omicron in 11 tari din UE, dar sunt asimptomatice sau cu simptome usoare

1

Potrivit Centrului European pentru Controlul Epidemiilor, pana astazi, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania si Suedia au raportat cel putin un caz confirmat de infectare cu noua varianta Omicron a coronavirusului. Vorbim, in total, de 44 de cazuri confirmate pana acum. Alte cazuri suspecte sunt investigate.

Numarul infectarilor ar putea fi, insa, mai mare, caci autoritatile investigheaza inca o alta serie de cazuri probabile de infectare cu Omicron.

Majoritatea persoanelor confirmate pozitiv au un istoric de calatorie in tari africane, iar unele dintre aceste persoane au ales zboruri de legatura cu alte destinatii pe ruta Africa – Europa. Toate cazurile pentru care exista informatii detaliate cu privire la severitatea bolii sunt, deocamdata, fie asimptomatice, fie au prezentat o serie de simptome usoare. Pana in prezent, nu au fost raportate cazuri grave sau decese in randul persoanelor confirmate oficial”, a transmis ECDC.

In afara celor 11 state europene, in lume au mai fost confirmate infectari cu Omicron in Australia, Botswana, Canada, Hong Kong, Israel, Japonia, Africa de Sud, Elvetia si Marea Britanie.

Deja si Moderna au anuntat ca incep sa lucreze la dezvoltarea unui vaccin dedicat variantei Omicon a coronavirusului.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Sunt deja 44 de cazuri de infectare cu Omicron in 11 tari din UE, dar sunt asimptomatice sau cu simptome usoare • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.