MS: suplimentari de posturi! Legatura cu actuala sesiune de rezidentiat

MS: suplimentari de posturi! Legatura cu actuala sesiune de rezidentiat

0

Ministerul Sanatatii anunta suplimentari de posturi, in aparatul central, la ambulanta. Medicii rezidenti nu au fost uitati – vezi cate posturi, in specialitati precum epidemiologie sau medicina de familie, sunt pentru cei care promoveaza acum concursul de rezidentiat!

522 posturi la serviciile de ambulanta

Pentru unele servicii de ambulanta, numarul de posturi alocat categoriilor de medici, asistenti medicali si ambulantieri este mai mic de 90% fata de media nationala: ca atare, vor fi alocate 522 posturi. “Suplimentarea numarului de posturi este determinata si de necesitatea constituirii echipajelor in vederea respectarii timpului de raspuns la solicitari atat la sediul central cat si la substatiile de ambulanta”, precizeaza MS.

MS: propunem suplimentarea numarului de posturi alocate medicilor rezidenti cu 150 posturi

In cadrul numarului de posturi finantate integral de la bugetul de stat exista un numar de posturi destinate medicilor rezidenti pe post care aleg posturi in specialitati deficitare la directiile de sanatate publica si serviciile de ambulanta, respectiv epidemiologie, igiena, medicina de laborator sau medicina de familie, se arata in nota de fundamentare a Hotararii de Guvern pentru modificarea si completarea HG nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, intrata in dezbatere publica.

Pentru actuala sesiune de rezidentiat, numarul posturilor de medici rezidenti pe post aprobate in aceste specialitati este de peste 100. “… propunem suplimentarea numarului de posturi alocate medicilor rezidenti cu 150 posturi pentru a exista o rezerva care sa permita incadrarea medicilor care aleg posturi in specialitati deficitare in unitati finantate integral de la bugetul de stat”, precizeaza MS. Impactul financiar nu va afecta bugetul anului 2015, deoarece prezentarea la post se va face cu data de 1 ianuarie 2016.

Toate structurile Ministerul Sanatatii, la regim “de avarie” ca posturi!

Ministerul Sanatatii functioneaza cu un numar de 278 posturi, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului, structurate pe compartimente, birouri, servicii, directii si directii generale. Ministrul sanatatii este ajutat de patru secretari de stat, de un subsecretar de stat, de un secretar general si de un secretar general adjunct.

Prin acest act normativ se propune majorarea numarului de posturi alocat Ministerului Sanatatii cu 30. De ce este nevoie?

La Directia generala resurse umane, juridic si contencios, numarul de posturi alocate consilierilor juridici este total insuficient. Acolo se deruleaza activitati specifice resurselor umane, cat si activitati legate de organizarea rezidentiatului, a celei de-a doua specialitati, organizarea examenelor de grad profesional pentru medici, farmacisti s.a.

Directia achizitii centralizate, patrimoniu si infrastructuri sanitare are, de asemenea, un numar de posturi insuficient, iar Directia generala buget contabilitate functioneaza la limita minima din punct de vedere al numarului de posturi alocat. Serviciul medicina de urgenta, care gestioneaza serviciile de ambulanta si structurile de primire urgenta, UPU-SMURD, UPU si CPU, functioneaza in mod anevoios cu numarul total de posturi alocat – opt posturi, iar Compartimentul de integritate are numai trei posturi.

“Exemplele pot continua, deoarece toate structurile din cadrul Ministerului Sanatatii functioneaza cu un numar de posturi mai mic decat nevoia reala, determinata de volumul de activitate”, se plange ministerul.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.