Tabloul electric principal al Spitalului de Boli Infectioase “ Victor Babes” din Timisoara, schimbat dupa 60 de ani

1

15 ore. Atat a durat inlocuirea tabloului electric principal al Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara. Acesta asigura functionarea sistemului electric din intreg spitalul. Pentru inlocuirea lui a fost necesara amplasarea unui generator de mare putere, de la ISU Banat, care a preluat, practic, alimentarea electrica a unitatii sanitare pe timpul schimbarii panoului de curent.

“Inlocuirea tabloului electric principal era esentiala. Riscam in orice moment sa se produca un scurt circuit si instalatia sa ia foc. A fost o operatiune complicata, care a necesitat multa atentie si expertiza. Inlocuirea acestui tablou a fost una dintre solutiile propuse de specialistii de la Universitatea Politehnica Timisoara, care au realizat, in urma cu cateva saptamani, un bilant energetic, o evaluare a sistemului electric, si au apreciat ca este necesara schimbarea acestuia. Nu este insa totul. Va trebui, in cele din urma, modernizat intreg circuitul electric din spital, care nu doar ca este foarte vechi, dar in aceste zile este si suprasolicitat. Practic, in fiecare salon avem pacienti care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele de high-flow si de ventilatie non-invaziva duc la o suprasarcina asupra sistemului electric”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Cat timp sunt pacienti internati in numar mare, care nu pot fi mutati, o lucrare de reabilitare completa a retelei de alimentare cu energie electrica a spitalului este imposibil de realizat. Mai mult, exista un proiect de modernizare a Sectiei de Terapie Intensiva ce nu poate fi demarat din cauza pandemiei.

Noul tablou electric include diferentiale de tensiune, un intrerupator general de 1000 de amperi, 10 intrerupatoare de tip diferential, care au o siguranta si o sensibilitate marite la fluctuatiile de curent, si mai multe sigurante cu un amperaj cuprins intre 40A si 100A.

“Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obtinuti cu ajutorul fundatiei Spitalului Victor Babes. Vreau sa multumesc comunitatii locale care a inteles inca o data sa ne sprijine. Fara acest ajutor, nu am fi reusit sa inlocuim tabloul electric. Timisorenii stiu ca Spitalul Victor Babes este al comunitatii, iar de aproape 20 de luni este in linia intai a luptei impotriva unei pandemii care ne-a schimbat vietile. Este un gest de solidaritate pentru care noi, medicii de la Victor Babes, ne inclinam”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Operatiunea de inlocuire a tabloului electric a fost supravegheata de un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat al Judetului Timis.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Tabloul electric principal al Spitalului de Boli Infectioase “ Victor Babes” din Timisoara, schimbat dupa 60 de ani • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.