Te pregatesti pentru rezidentiat 2015? Atentie ce inveti!

Te pregatesti pentru rezidentiat 2015? Atentie ce inveti!

1

Sute de greseli de traducere şi redactare! Tematica si bibliografia pentru rezidentiat 2015, domeniul Medicina, sunt insotite de o erata, care face referiri la numeroase erori si contradictii!

De pilda, “2. Boala cardiaca ischemica. Pagina 43: BRS – este SUBdenivelare de ST, nu supra. Este tradus gresit din cartea originala”. Iar lista problemelor continua pe pagini intregi! Nu degeaba, Ministerul Sanatatii a pus la dispozitia candidatilor la rezidentiat 2015 o erata care poate fi consultata AICI.

Cu ceva timp in urma, Digi24 a aratat ca studentii de la Medicina se plang ca manualul dupa care trebuie sa învete pentru examenul de rezidentiat este o traducere proasta şi cu informatii care se contrazic. Potrivit celor care s-au “adancit” in problema, aceasta carte este conceputa dupa sistemul medical francez, care este diferit de al nostru. „Sunt o gramada de greşeli. Cartea a fost facuta rapid, într-o jumatate de an şi tradusa de oameni, cred eu, necalificati”, sustinea unul dintre cei care au dat examen.

Chiar si medicii cu experienta, cadre didactice!, au recunoscut ceva ce ar parea de domeniul povestilor: daca ar ajunge sa intre in examenul la care s-ar da intrebari din documentatia cu pricina… ar pica.

Rezidentiat 2015 – tematica si bibliografia, din 2011-2012, erata din 2013

In ultimii ani, s-au facut petitii catre mai-marii din minister prin care s-a cerut refacerea materialelor din care se sustine examenul. Raspunsul? Ministerul Sanatatii aduce la cunoştinta celor interesati ca pentru concursul de rezidentiat 2015 se mentin tematicile si “biblofrafia” (citat rezidentiat.ms.ro!) dupa care s-a desfaşurat concursul de rezidentiat din noiembrie 2014. Altfel spus, tematica si bibliografia pentru rezidentiat 2015, domeniul Medicina, vine insotita de o stufoasa… erata. Daca tematica si bibliografia pentru rezidentiat 2015 au fost publicate prima data, pentru Medicina Dentara si Farmacie, in 2011, si pentru Medicina, in 2012, erata provine din 2013!

Concursul national de intrare în rezidentiat 2015 în domeniile medicina, medicina dentara si farmacie are loc duminica, 15 noiembrie, în centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. Pana atunci, spor la invatat si… atentie la erata!

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.