“Telocitele si medicina regenerativa”

0

1144_articolPreşedintele Academiei Romane, Acad. Ionel Haiduc, Acad. Laurenţiu M. Popescu va susţine joi, 26 aprilie, ora 11, în Aulă Academiei Romane conferinţa “Telocitele şi medicină regenerativă”. În cadrul conferinţei seva discuta despre rolul Telocitelor în medicină regenerativă, dar şi despre ceea ce reprezintă astăzi la nivel mondial această importantă descoperire.

Telocitele, au fost descoperire de o echipă de cercetători de la Institutul „Victor Babeş” condusă de Acad. Laurenţiu M Popescu, şi continua să se impună în cercetarea medicală mondială. În prezent, Telocitele sunt recunoscute în mai mult de 50 de laboratoare de pe cele 5 continente. Cele mai active ţări în cercetarea Telocitelor sunt: China, Germania, Belgia, Italia, SUA.

Recunoaşterea descoperirii de talie mondială care ar putea salva milioane de vieţi este realizată şi în mediul academic.

Acad. Laurenţiu M Popescu a primit de curând, în prezenţa unui public numeros, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Debrecen (Ungaria), o premieră pentru cercetarea românească.Iar lucrurile nu se opresc aici, Acad. Laurenţiu M Popescu a primit pentru anul 2012, împreună cu prof. Piero Anversa de la Universitatea Harvard, medalia de merit pentru “Distinse realizări în domeniul ştiinţei cardiovasculare” din partea Academiei Internaţionale în Domeniul Ştiinţelor Cardiovasculare Canada.

La acest important eveniment au fost invitate personalităţi de renume din mediul cultural, ştiinţific, politic, economic şi nu în ultimul rând medical.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.