Tensiune mare cu mirabegron! Noi recomandari

0

Medicamentul Betmiga – mirabegron este utilizat la pacientii cu sindrom de vezica hiperactiva, insa s-au raportat cazuri grave de hipertensiune arteriala. Iata cateva recomandari!

Compania Astellas Pharma Europe Ltd – noi recomandari de utilizare a medicamentului Betmiga (mirabegron)

La pacientii tratati cu substanta activa mirabegron s-au raportat cazuri grave de hipertensiune arteriala si cazuri de crestere a tensiunii arteriale. In prezent, substanta activa mirabegron este contraindicata la pacientii cu hipertensiune arteriala severa, necontrolata, definita ca valoare a tensiunii arteriale sistolice ≥180 mm Hg si/sau valoare a tensiunii arteriale diastolice ≥110 mm Hg. Inainte de începerea tratamentului, se masoara tensiunea arteriala, care se monitorizeaza pe toata durata acestuia, în special la pacientii cu hipertensiune arteriala.

Substanta activa mirabegron este indicata pentru tratamentul pacientilor cu sindrom de vezica hiperactiva si care manifesta imperiozitate mictionala (nevoia brusca de a urina), frecventa urinara crescuta (nevoia de a urina frecvent) si incontinenta imperioasa (pierdere involuntara de urina din vezica, cand apare senzatia de nevoie brusca si imperioasa de a urina).

Utilizarea medicamentului Betmiga – mirabegron la pacientii cu hipertensiune arteriala severa necontrolata – contraindicata!

Noile recomandari sunt rezultatul reevaluarii datelor de siguranta cumulate, referitoare la mirabegron si riscul de crestere a tensiunii arteriale, efectuate de catre Agentia Europeana a Medicamentului.

Au fost raportate evenimente cerebrovasculare si cardiace asociate hipertensiunii arteriale, în relatie temporala clara cu utilizarea de mirabegron.

Prin urmare, utilizarea acestui medicament la pacientii cu hipertensiune arteriala severa necontrolata este contraindicata. Tensiunea arteriala trebuie masurata la începutul tratamentului si monitorizata regulat, în special, la pacientii cu hipertensiune arteriala.

Fiind o substanta activa noua, autorizata în Uniunea Europeana, mirabegron face obiectul unei monitorizari suplimentare. Aceasta sustine o mai buna raportare a reactiilor adverse si permite identificarea rapida de noi informatii de siguranta, în vederea utilizarii medicamentului în conditii de siguranta si eficacitate.

“Este important sa raportati orice reactie adversa suspectata, asociata cu administrarea medicamentului Betmiga (mirabegron), catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (www.anm.ro)”, solicita compania. Aceasta se va face prin intermediul „Fisei pentru raportarea spontana a reactiilor adverse la medicamente”, trimisa catre:

Centrul National de Farmacovigilenta
Str. Aviator Sanatescu nr 48,
Sector 1, Bucuresti, 011478-RO
România
Tel: +40 757 117 259
Fax: +40 213 163 497
E-mail: adr@anm.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.