Terapie laser pentru refacerea dupa efort fizic!

0

877_articolTerapia laser – cea mai nouă metodă de tratament.

“Cele mai frecvente afecţiuni provocate atat de efortul fizic intens, în cazul unei persoane sedentare, cât şi de suprasolicitarea fizică sau temperaturile scăzute, în cazul persoanelor care practică periodic activităţi sportive sunt: intinderile musculare, entorse, luxaţii, crampe musculare, inflamaţii ale tendoanelor, contuzii, fracturi, dureri de coloana vertebrală, hematoame, afecţiuni ale nervilor periferici şi afecţiuni ale articulatiilor”, potrivit Prof. Dr. Mihai Berteanu,din cadrul Centrului de Recuperare Medicală, aflat în cadrul clinicii Medicover Victoriei.
Pentru astfel de traumatisme există o terapie laser de ultimă generaţie – terapia HILT (High Intense Light Therapy), ce tratează afecţiunile sistemul muscular şi articulaţiile, eficient şi în timp foarte scurt.

Beneficiile laserului HIRO asupra sănătăţii musculare şi articulare

“Laserul HIRO se deosebeşte de alte terapii existente pe piaţă prin utilizarea energiei electromagnetice pentru ameliorarea metabolismului celular şi implicit a refacerii colagenului din structurile musculoscheletale”, a explicat prof. Dr. Mihai Berteanu, din cadrul Centrului de Recuperare Medicala Medicover.
Terapia HILT, folosită de către specialiştii Centrului de Recuperare Medicală Medicover, presupune folosirea laserului HIRO pentru:
-Stimularea regenerării cartilajului articular în stadiile incipiente ale artrozei
-Eliminarea rapidă a contracturilor, datorită efectului analgezic intens
-Reducerea inflamaţiilor articulare şi teno-sinoviale
-Refacerea rapidă a structurilor afectate
-Resorbţia acumularilor de lichide

Durerea ameliorată de la prima şedinţă

Terapia cu laserul HIRO diferă în funcţie de gravitatea afecţiunii, de la 3 – 4 şedinţe, la 10 – 14 şedinţe. Ca urmare a energiei foarte înalte folosite, fiecare şedinţă durează doar câteva minute. În medie, un ciclu complet durează 10 şedinţe, iar durerea se ameliorează încă de la prima şedinţă.
În prezent pentru terapia cu laser HIRO poti beneficia de un discount de 30% în cadrul Centrului de Recuperare Medicală Medicover, ofertă valabilă în perioada 06 februarie – 31 martie 2012.
“Terapia cu laser HIRO oferă o recuperare imediată a pacientului şi reluarea rapidă a funcţionalităţii, într-un numar redus de şedinţe şi cu un tratament de scurtă durată. Caracteristica specială a laserului HIRO este dată de energia foarte înaltă folosită, care permite o adâncime mai mare de penetraţie şi ajută la stimularea ţesuturilor din profunzime, care altfel nu ar fi atinse de laserele convenţionale sau de alte proceduri de fizioterapie”, a adaugat specialistul Medicover.

Sursa: Televiziunea medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.