“Terapie prin zambet” in randul copiilor autisti

0

1438_articolLa începutul anului 2012, cu susținerea Deloitte România, Fundația CliniClowns a îmbrățișat una dintre cele mai delicate misiuni ale sale: terapia prin zâmbet în rândul copiilor autiști ca procedură alternativă de comunicare cu acești copii speciali.

“Copiii autiști sunt captivi într-o lume necunoscută nouă și greu de înteles. Încă de la început am crezut cu tărie că tacticile aplicate de actorii CliniClowns vor face diferența în procesul de comunicare cu acești copii. Clovnii noștri au beneficiat de expertiza unor traineri recomandați de CliniClowns Olanda. Poate este bine de știut că, în Olanda, cliniclovnii au experiența lucrului cu pacienții autiști de mai bine de 3 ani, iar terapeuții sunt de părere că terapia prin zâmbet este o altă metodă de a ajunge mai aproape de ei” a declarat Ruxandra Martin, PR & Marketing Manager CliniClowns România.

Primul centru de terapie adresat copiilor cu autism vizitat de actorii – clovni ai fundației a fost ATCA. Programul dezvoltat pentru copii a dat rezultate uimitoare: a ajutat în depășirea a numeroase angoase, a ușurat comunicarea între copii și părinți, a deschis noi oportunități de interacțiune între copiii cu această afecțiune.

Încurajată de părinți, terapeuți și de progresele înregistrate de acești copii, echipa CliniClowns își dorește să poată oferi sprijin în comunicare cât mai multor copii autiști prin dezvoltarea programului “Terapie prin zâmbet” și în alte centre de terapie din București.
Pentru obținere de fonduri destinate acestui program, cu susținerea Fundației UTI și a Fundației Vodafone, CliniClowns organizează în data de 10 octombrie cea de-a 3-a ediție a “CliniClowns Charity Dinner”.

În ambianța unică oferită de Hotel Continental București și trăind atmosfera anilor ’20, toți cei ce aleg să se alăture acestui demers umanitar vor serba alături de personalități ale lumii mondene anul lui Caragiale. Sunt asteptați reprezentanți ai marilor companii și toți cei care doresc să ne fie alături. Mai mult decât atât, invitații vor fi martorii unor momente artistice inedite: scene din ”Momente, Schițe, Amintiri” în interpretarea CliniClovnilor, actorii Daria Gănescu și Lucian Ianuș, dansuri de Cabaret si re-interpretari de exceptie ale șlagărelor din perioada interbelică.

Despre CliniClowns Romania

CliniClowns și-a început activitatea în România în anul 1995, la inițiativa dnei. dr. Alexandra Zugrăvescu, funcționând ca proiect sub egida UNITER și cu sprijinul Fundației CliniClowns Olanda în calitate de sponsor principal. În anul 2008, CliniClowns s-a transformat în Fundația CliniClowns România, fundație non-profit de sine statatoare ce își continuă activitatea în patru spitale din București (Grigore Alexandrescu, IOMC, Fundeni și Budimex), din luna decembrie a anului 2009 în Brasov, din iunie 2011 în Timișoara, iar din august 2011 este prezenta și la Iași.

Parteneri oficiali ai evenimentului: Fundația UTI, Fundația Vodafone Romania
Parteneri media: Revista Super Bebe, Itsy Bitsy, Sănătatea TV, ComunicateMedicale.ro

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.