VIDEO: Teroristii arunca in aer si ideea de vaccinare – 15 morti la un centru medical din Pakistan

0

Cel putin 15 persoane au murit si alte 25 au fost ranite, miercuri, intr-un atac cu bomba ce a vizat fortele de securitate din apropierea unui centru de vaccinare impotriva poliomielitei din sud-vestul Pakistanului, informeaza site-ul agentiei de presa DPA.

Atacul a avut loc in orasul Quetta din provincia Balochistan, iar cel putin 13 dintre cei decedati erau membri ai fortelor de ordine pakistaneze, a precizat un oficial al politiei locale, Dilawar Khan.

Fortele de securitate se aflau intr-un autovehicul parcat in apropierea centrului atunci cand s-a produs explozia, potrivit sefului politiei din Quetta, Manzoor Sarwar Chaudhry.

Angajatii medicali, politistii si membri ai fortelor paramilitare participau la o campanie de vaccinare impotriva poliomielitei a locuitorilor la domiciliu, o campanie care urma sa se desfasoare pe parcursul a trei zile cand au fost atacati, a explicat Chaudhry.

Ministerul Sanatatii din provincia Balochistan a anuntat amanarea campaniei medicale din cauza atacului.

Politia investigheaza cauza atacului pentru a descoperi daca a fost vorba despre un atac sinucigas cu bomba sau despre detonarea de la distanta a unui dispozitiv exploziv.

Cel putin 25 de oameni sunt tratati la spitalul din Quetta din cauza ranilor, a precizat un medic al institutiei, dintre care doi se afla in stare grava.

Nicio grupare nu a revendicat inca atacul, dar militanti afiliati organizatiei teroriste Al-Qaida au comis atacuri asupra personalului medical implicat in campanii de vaccinare a locuitorilor impotriva poliomielitei.

sursa

Share.

Leave A Reply