Un simplu test rapid poate stabili timpul rămas până la naştere

Un simplu test rapid poate stabili timpul rămas până la naştere

0

nastereViitoarele mămici pot afla în doar câteva minute, fără ajutorul medicului specialist, care este momentul în care vor naşte printr-un simplu test rapid, numit PartoSure.

Acest test poate dezvălui şi gradul de risc iminent pentru o naştere prematură. Printr-un mod uşor, sigur şi rapid, testul PartoSure  ajută viitoarele mămici să îşi pregătească din timp bebeluşii pentru viaţa extrauterină.

Mai puţin de 1 din 10 gravide diagnosticate clinic cu simptome de naştere prematură nasc într-un interval de 7 zile de la prezentarea la doctor

Testul PartoSure detectează cu claritate prezenţa proteinei PAMG-1, determinând timpul rămas până la naştere pentru gravidele cu o sarcină de 20 de săptămâni.

„Graţie inovaţiilor medicale, gravidele din România pot beneficia în prezent de un test care poate elimina atât insecuritatea naşterii, cât şi riscurile la care este predispus un bebeluş prematur. PartoSure este un test non invaziv, care nu necesită examen cu valve şi poate fi utilizat atât de medicul specialist, cât şi de pacientă, în intimitatea casei sale. Citirea testului se face în câteva minute, având o acurateţe de ~99%, fapt demonstrat de studiile clinice”, precizează Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie.

De ce este important să ştii când vei naşte?

Spre deosebire de testele disponibile la ora actuală, PartoSure determina cu exactitate perioada rămasă până la naştere. Pe de-o parte, o valoare predictivă pozitivă (PPV) mare a testului PartoSure PRN permite clinicienilor să evalueze riscul naşterii în următoarele 7 zile, oferindu-le, totodată, posibilitatea de a le administra gravidelor dozele optime de corticosteroizi şi/sau tocolitice.

Pe de altă parte, o valoare predictivă negativă (NPV) mare a testului PartoSure PRN oferă posibilitatea clinicienilor de a elimina cu încredere gravidele care nu vor naşte în următoarele 7 sau 14 zile. Prin urmare, sunt perfect controlate şi gestionate atât dozajele ce urmează a fi administrate gravidelor care nasc, cât şi costurile ridicale ale unei intervenţii şi ale spitalizării prelungite.

De ce este util Testul PartoSure pentru a afla când vei naşte?

În ciuda introducerii noilor tehnici medicale, cauzele naşterilor premature sunt multiple, dar încă, neclare şi necunoscute.

Cu toate acestea, rata naşterilor premature este în creştere, în special în ţările dezvoltate, iar identificarea exactă a gravidelor cu risc, dar şi a celor care nu prezintă risc de naştere prematură reprezintă o mare provocare pentru medicii obstetricieni.

Testul PartoSure este special creat pentru femeile gravide cu perioada sarcinii cuprinsă între 20 şi 37 de săptămâni, care prezintă simptome sau semne, indicaţii sugestive de travaliu înainte de termen şi care au membranele intacte.

PartoSure este recomandat şi gravidelor cu naşteri premature în antecedente, celor cu avort spotan în trimestrul al II-lea de sarcină în antecedente, cât şi gravidelor expuse riscului de naştere prematură.

Mai mult de atât, testul PartoSure este recomandat în situaţii precum: contracţii uterine dureroase, suferinţa fetală acută, infecţie neonatala şi/sau maternă, sarcina gemelară sau boli materne de tipul HTA indusă de sarcină, diabet zaharat sau obezitate, inclusiv gravidele cu un istoric medical de sarcină oprită în evoluţie, copii cu greutate mică la naştere (sub 2500g) sau multiple avorturi la cerere

De ce este bine să te pregăteşti să naşti un nou născutul prematur?

Bebeluşii născuţi înainte de 37 de săptămâni de sarcină sunt consideraţi născuţi prematuri, iar în îngrijirea acestora este necesară o atenţie deosebită, atât din partea medicilor neonatologi, cât şi din partea mămicilor. Este adevărat faptul ca bebeluşii prematuri sunt predispuşi la complicaţii, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Pe termen scurt, bebeluşul prematur prezintă un risc ridicat de apariţie a hemoragiilor cerebrale, a infecţiilor neunatale cât şi a declanşării unor probleme cardio-respiratorii, nefiind pregătiţi fizic pentru viaţa extrauterină. Mai mult decât atât, pe termen lung, bebeluşii prematuri pot avea complicaţii de tipul retinopatie de prematuritate sau, chiar sechele neuro-psihice.

Prin urmare, determinarea timpului rămas până la naştere reprezintă un avantaj major pentru gravidele cu un risc ridicat de naştere prematură, oferindu-le posibilitatea de a se pregăti atât pentru naştere, cât şi pentru perioada post-partum.
Preţul unui test este de 260 lei şi poate fi comandat de pe www.testdenastere.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.