Testul de compatibilitate genetica – un serviciu gratuit care salveaza vieti!

Testul de compatibilitate genetica – un serviciu gratuit care salveaza vieti!

0

691_articolStem SURE, prima companie din România care a inovat piaţa celulelor stem prin crearea asigurării STEM INSURANCE pentru terapii medicale cu celule stem, oferă începand de astăzi, pentru pacienţii săi prezenţi şi viitori, în mod gratuit, testarea HLA a compatibilităţii genetice.

Human Leucocyte Testing (testarea tiparului leucocitar uman) este absolut necesară în cazul unui transplant pentru unul dintre membrii familiei, altul decât copilul însuşi (pentru acesta din urmă compatibilitatea este sigura în proporţie de 100%).

Testarea HLA este cea mai importantă metoda prin care afli daca esti compatibil genetic cu celulele stem ale copilului tău. Costul unei testari HLA complete poate ajunge până la 1,500 Euro.
Astfel, dacă un parinte sau un frate este depistat cu leucemie, el trebuie să ştie dacă este compatibil cu proba de sânge placentar stocată şi, prin urmare, dacă o poate folosi.

Testarea şi identificarea compatibilităţii profilului genetic al părintelui/fratelui cu proba de celule stem, stocată în cadrul băncii daneze a Stem SURE, scade în mod considerabil riscul apariţiei GVHD (graft versus host disease) “boala de reject a grefei versus gazdă” cunoscută popular ca reacţia de respingere a transplantului, ce poate duce de la complicaţii majore până la decesul persoanei care a primit transplantul, aceasta argumentând încă o dată importanţa acestei testări.

Dr. Bogdan Ivanescu, Preşedintele STEM SURE: ”Alături de asigurarea Stem Insurance, pe care am lansat-o recent, în premieră pentru România, compania noastră continuă implicarea şi prezentarea de soluţii optime pentru viitoarele mămici care au celulele stem deja stocate sau care urmează să beneficieze de aceste servicii din partea echipei noastre de profesionişti. Stem SURE Solutions îşi asumă în continuare o sarcină morală faţă de clienţii săi.”

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.