Tigara electronica – la fel de periculoasa ca si tigara clasica? (VIDEO)

1

Pericolul ascuns din tigara electronica nu se afla neaparat in posibilele substante nocive care s-ar afla in componenta acesteia. Dr. Abrudan Alina, medic pneumolog cu specializare in tabacologie, ne dezvaluie care este adevarata primejdie pe care o ascunde tigara electronica:

Nu sunt dovezi ca tigara electronica ajuta la renuntarea la fumat

“Pana in prezent nu sunt dovezi ca tigara electronica ajuta la renuntarea la fumat. OMS nu a acceptat-o, in continuare se asteapta dovezi, dar tigara electronica contine o solutie pe baza de nicotina, diferse concentratii, propilen glicon mai contine, un iritant bronsic foarte puternic, multe persoane spun ca ustura gatul cand o folosesc.

Nu se stie ce substante mai contine tigara electronica

Nu se stie ce substante mai contine. In afara de nicotina si acel propilen glicon, mai contine arome, diverse subsante chimice, un amestec. S-a dovedit ca adolescentii in unele comunitati asa incep sa fumeze, folosind initial tigara electronica acolo unde ea e permisa, pentru ea nu sunt atatea restrictii ca pentru tigarete, incep sa foloseasca nicotina, ajunge in corp si asa apare dependent si se trece foarte usor de la una la cealalta, de la tigara electronica la tigarete.”, a spus  Dr. Abrudan Alina, medic pneumolog cu specializare in tabacologie.

Share.