Timisoara: Clinica de Dermatologie se muta!

0

Se intampla in aceasta dimineata, in centrul Timisoarei: Clinica de Dermatologie e cu paturile, saltelele, dulapurile in strada! Si asta pentru ca unitatea se muta de pe strada Marasesti in noile spatii din Complexul Studentesc.

Nicolae Robu: Clinica de Dermatologie are acum un sediu la cele mai inalte standarde

Pentru a da o mana de ajutor la aceasta mutare au fost chemati in ajutor detinutii! Forfota celor care scoteau mobilierul din cladirea din centrul orasului a atras atentia trecatorilor si e un semn ca, peste putina vreme, unitatea va fi functionala la noua adresa. “La sfarsitul saptamanii viitoare va fi mutata total Clinica de Dermatologie pe strada Daliei” , a anuntat zilele trecute primarul Nicolae Robu.

“… am amenajat un nou sediu, unul exceptional, pe strada Daliei (…). Clinica de Dermatologie are acum un sediu la cele mai inalte standarde, se trec orice cerinte de omologare, orice cerinte de clasificare in categoria superioara de unitati spitalicesti. Inca nu s-a mutat totul acolo, dar in acea cladire se va muta si laboratorul, se va muta si Policlinica 3”, a declarat recent edilul-sef, intr-un interviu acordat pentru Televiziunea Medicala.

Panglica de inaugurare pe strada Daliei, taiata acum mai bine de o luna

In urma cu mai bine de o luna s-a taiat panglica la Clinica de Dermatologie – noul sediu din Timisoara, desi cladirea era fara echipamente, iar unitatea nu era inca functionala. Lucrarile de reparatii interioare si exterioare la imobilul situat pe strada Daliei au costat peste 7,3 milioane de lei, suma la care se adauga TVA. Suprafata totala, pe cele cinci nivele, depaseste 3.500 metri patrati.

Ce s-a lucrat acolo? Au avut loc consolidari, au fost realizate instalatii electrice, de apa, fluide si gaze medicale, dar si reteaua termica, au fost montate doua lifturi hidraulice ce vor deservi personalul si pacientii spitalului, au fost efectuate finisaje. Au fost facute inclusiv lucrari rutiere in zona! In noua cladire, Clinica deDermatologie va avea doua etaje, cu urmatoarea dispunere a spatiilor:

etajul II – Clinica de Dermatologie – cabinet medic sef, cabinet asistent sef, noua saloane pacienti cu grupuri sanitare, camera medici si asistente cu grup sanitar, camera ultraviolete, ploscar, sala pansamente, oficiu alimentar;
etajul III – Clinica de Dermatologie – secretariat, compartiment raport garda, birou sef clinica cu grup sanitar, zece saloane pentru pacienti, cu grupuri sanitare, vestiar femei cu grup sanitar, vestiar barbati cu grup sanitar, sala de tratament. Iata cum sunt impartite toate spatiile din fostul camin al Univeristăţii Tibiscus, care gazduieste de acum inainte Clinica de Dermatologie.

Ce se va intampla cu cladirea de pe strada Marasesti, care a gazduit pana acum Clinica de Dermatologie

In primul rand, trebuie reabilitata! S-a vehiculat ca acolo ar urma sa se mute consulate ori centre culturale. „Am purtat discutii cu reprezentantii Centrului Cultural Francez, dar si Centrului Cultural German si am tinut cont de parerile lor atunci când am intocmit proiectul de refunctionalizare a acelei cladiri”, spunea primarul in primavara. O ultima varianta, de data mai recenta, indica faptul ca acolo va fi amenajat un centru multicultural, care va gazdui si un muzeu al Cetatii Timisoarei.

 

Share.

Leave A Reply