Timișoara se transformă în cel mai important centru de cercetare practică în domeniul artroscopiei

Timișoara se transformă în cel mai important centru de cercetare practică în domeniul artroscopiei

0

artroscopieÎn  perioada 28 noiembrie şi 1 decembrie, Timişoara se transformă în cel mai important centru de cercetare practică în domeniul artroscopiei (procedura chirurgicală ce permite intervenţia minim invaziva asupra articulaţiilor cu ajutorul imaginilor obţinute cu ajutorul unei camere video în miniatură).

Peste 60 de specialişti din Finlanda, Grecia, Austria, Polonia, Irak, Kosovo, Spania, etc, în domeniul ortopediei-traumatologiei vor participa la cursuri de specializare realizate în cadrul singurului centru acreditat european din România pentru training în domeniul artroscopiei.

Pe parcursul celor 4 zile ale manifestării vor avea loc demonstraţii chirurgicale transmise live din sala de operaţie în sălile de conferinţe, training-uri pe mulaje ale genunchiului şi nu în ultimul rând cursuri teoretice despre ultimele noutăţi în domeniu.

Jjoi, 28 noiembrie, ora 12.00 va avea loc în sala de Conferinţe a hotelului Continental o conferinţa de presă susţinută de şeful Clinicii I de Ortopedie Traumatologie, prof dr. Radu Prejbeanu în cadrul căreia vor fi oferite informaţii cu privire la desfăşurarea cursurilor.

Conferinţa de presa va fi urmată de posibilitatea participării la cursul practic de artroscopie, în cadrul căruia pot fi observate îndeaproape metodele de intervenţie ale cursanţilor asupra unor mulaje de genunchi care simulează perfect caracteristicile unui genunchi uman.

sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.