Timisoara nu primeste bani pentru un spital regional

0

Timisoara nu primeste bani pentru un spital regional. Vor avea insa alte orase, Cluj-Napoca, Craiova si Iasi, unde se demareaza constructia acestor unitati sanitare. Deputatul PNL de Timis Pavel Popescu a facut un amendament in Comisia de Sanatate a Camerei deputatilor. Fara succes insa…

Deputatul liberal a facut un amendament in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor pentru alocarea a 700.000.000 lei pentru un spital regional la Timisoara.

Timisoara ramane fara spital regional

Amendamentul a picat insa cu sapte voturi pentru, 20 de voturi impotriva amendamentului si doua abtineri. Deputatul liberal de Timis a fost sustinut si de colega sa din acelasi judet – deputatul PSD Bianca Gavrilita. Amendamentul tot nu a trecut, iar Timisoara ramane fara spital regional.

„Amendamentul meu propune alocarea sumei de 700.000.000 de lei pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta Timisoara. Desigur, putem ajunge din nou la discutia cu spitale regionale. Stiu ca in programul de guvernare exista opt spitale regionale, nu as vrea sa cad in patima politica acum, dar in Timis aceste spitale regionale s-au aflat si pe programul de guvernare al nostru si al colegilor nostri.

Vreau sa-l intreb pe domnul ministru care este motivul pentru care acest oras, Timisoara, care din punct de vedere strategic pe plan national joaca un foarte mare rol, de ce este lasat la o parte?

Vreau sa-l intreb pe domnul ministru care este motivul pentru care acest oras, Timisoara, care din punct de vedere strategic pe plan national joaca un foarte mare rol, de ce este lasat la o parte?”, a spus deputatul Pavel Popescu in comisie.

Exista documentatie intocmita si teren disponibil pentru spitalul regional din urbea de pe Bega

Pavel Popescu a fost acuzat de populism de colegii de comisie, iar amendamentul a cazut, conform deputatului.

„In 2021, Timisoara va fi capitala culturala a acestei tari, judetul Timis este cel mai intins judet al tarii si noi trimitem practic cei mai multi bani catre buget. Sustin argumentele acestui amendament. Nu vorbim de populism”, a spus Pavel Popescu.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.