Topul regulilor de la concursul de rezidentiat de duminica

Topul regulilor de la concursul de rezidentiat de duminica

0

UMF Craiova a elaborat un set de instructiuni, pe baza reglementarilor in vigoare, pentru candidatii la concursul de rezidentiat de duminica, 23 noiembrie. Apar precizari inclusiv legate de modul in care candidatii trebuie sa poarte parul si de sticluta cu cafea de acasa – vezi ce reguli impun organizatorii!

Actele pe baza carora candidatii sunt acceptati in concursul de rezidentiat

Instructiuni pentru candidati – concursul de rezidentiat: Intrarea in sala a candidatilor numai pe baza buletinului/cartii de identitate sau a pasaportului in termen de valabilitate, documente care vor sta pe masa candidatului tot timpul concursului pentru a putea fi reverificate. Cei fara un astfel de document valabil, nu vor fi primiti in sala de concurs.

Cei ce poarta proteze auditive sunt rugati sa le scoata!

In sala de concurs nu se fumeaza. In timpul concursului ,candidatii nu au voie sa aiba obiecte de scris de orice fel, altele decat cele date de organizatori, hartii albe sau scrise, publicatii de orice fel, telefoane mobile sau orice alt tip de aparatura de comunicare. Cei care intra in sala cu astfel de obiecte precum si cu materiale documentare au obligatia sa le depoziteze intr-un loc special indicat de seful de sala inainte de aducerea caietelor cu intrebari pentru concursul de rezidentiat, unde nu vor avea acces pana la terminarea concursului.

In timpul concursului candidatii nu au voie sa consulte nici un fel de materiale, sa comunice verbal sau scris cu ceilalti candidati, sa copieze sau sa aiba asupra lor aparatura electronica de comunicare. Candidatii de la concursul de rezidentiat isi vor strange parul astfel incat urechile sa fie vizibile, iar cei ce poarta proteze auditive sunt rugati sa le scoata. Orice abatere (comunicare intre candidati, copiere, pastrarea asupra candidatului in timpul concursului a oricarei aparaturi de transmisie, inselaciune asupra identitatii) este socotita frauda si se sanctioneaza cu eliminarea din concurs. Candidatilor le este permisa introducerea in sala a unei sticlute cu cafea, apa/racoritoare, ciocolata, sandwichuri in cantitati rezonabile si numai pentru utilizare personala.

Se va folosi numai carioca neagra primita pentru concurs

Dupa distribuirea grilelor, fiecare candidat de la concursul de rezidentiat va completa datele personale in spatiul special de pe grila, cu litere majuscule (cu carioca neagra, primita de la seful de sala). Seful de sala si supraveghetorii vor verifica corectitudinea datelor inscrise, confruntandu-le cu actul de identitate/pasaportul candidatului (care ramane pe banca toata durata concursului) si cu numarul de concurs inscris pe autocolant pentru fiecare candidat. Candidatii la concursul de rezidentiat poarta intreaga responsabilitate asupra datelor personale inscrise pe grila. Se atrage in mod special atentia candidatilor, ca atat raspunsurile considerate corecte, cat si datele personale, se vor completa numai cu carioca neagra primita pentru concurs. Dupa completarea datelor personale in grile (sau in timpul concursului) seful de sala va aplica stampila rotunda in spatiul special desemnat in pagina a doua a grilei. La sfarsitul probei toate grilele pentru corectura trebuie si aiba stampila aplicata. Candidatii vor citi cu atentie instructiunile prezente in pagina a doua a grilei de concurs privind modul de completare corecta a elipselor, atragandu-se atentia ca elipsele trebuie umplute in totalitate, conform modelului prezentat.

Sacii sigilati continand caietele cu intrebari de la concursul de rezidentiat vor fi adusi la sali in jurul orei 9,30. Integritatea acestor saci va fi constatata de seful de sala si de trei candidati din sala respectiva. La ora 10,00 se vor desigila sacii in toate salile de concurs. Se vor imparti apoi candidatilor caietele cu intrebari, tinandu-se cont de tipul de grila primit anterior. Din momentul in care a fost distribuit ultimul caiet incepe masurarea timpului de concurs, care este de 4 ore. Seful de sala va nota la loc vizibil si va informa candidatii asupra orei de incepere si a celei de terminare a concursului (fie prin scriere pe tabla, fie pe o hartie ce va fi afisata). Fiecare candidat va verifica caietul, fiind schimbate caietele cu greseli de tiparire. Intreaga responsabilitate asupra corespondentei intre tipul de grila si cel al caietului cu intrebari revine candidatului, ele trebuind sa aiba aceeasi litere A, B, C sau D. Candidatii care nu sunt prezenti in sala in momentul deschiderii sacilor cu caiete nu mai au acces in sala de concurs.

Zece minute pentru necesitati fiziologice. Candidatul va fi insotit de doi supraveghetor

In timpul concursului, candidatii nu au voie sa paraseasca sala, cu exceptia celor ce au necesitati fiziologice, situatie care nu trebuie sa depaseasca zece minute. In acest caz va fi insotit de doi supraveghetori. Lipsa din sala a candidatului nu-i prelungeste acestuia timpul de concurs, peste ora finala afisata. Candidatii care renunta la concurs si anunta acest lucru dupa distribuirea caietelor cu intrebari nu pot parasi sala decat dupa 30 minute din momentul afisat pentru inceperea concursului. Candidatii care renunta la concurs inainte si dupa distribuirea caietelor de intrebari nu vor fi inclusi in cataloagele finale. Candidatii care parasesc sala unde are loc concursul de rezidentiat din orice motiv in primele trei ore de concurs nu primesc la iesire caietele cu intrebari. Nici un candidat care paraseste sala nu mai are voie sa reintre (cu exceptia celor care o parasesc temporar din motive fiziologice).

Fiecare candidat are dreptul sa schimbe o singura data grila pentru raspunsuri

In timpul celor patru ore de concurs, pentru orice nelamurire privind completarea grilei, candidatul va ridica mana si nu va apela cu voce tare. El va fi observat de un supraveghetor care ii va da lamurirea necesara. Modul de completare a raspunsurilor pe grila este inscris pe pagina a doua a acesteia. Nerespectarea recomandarilor de la concursul de rezidentiat poate duce la erori de citire (scanare). La raspuns marcat gresit nu se va folosi pasta alba corectoare, ci se va cere o noua grila. In cazul completarii gresite a grilei, fiecare candidat are dreptul sa schimbe o singura data grila pentru raspunsuri. Intreaga responsabilitate asupra corespondentei intre tipul de grila si cel al caietului cu intrebari revine candidatului. Completarea noii grile nu prelungeste timpul concursului pentru candidatul respectiv. Odata cu inmanarea noii grile, candidatului care a solicitat-o, se anuleaza (prin scrierea cu majuscule “ANULAT” si bararea cu o linie a grilei, de catre seful de sala a grilei initiale (gresita), aceasta putand ramane la dispozitia candidatului pentru transcriere. Ulterior eventualei transcrieri, aceasta se preda sefului de sala.

Concursul de rezidentiat – vezi cum se face corectarea grilelor!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.