“Totul despre ingrijirea copilului tau” a fost un real succes

0

1630_articolPrima dezbatere din cadrul Clubului Trăieşte Sănătos, “Totul despre îngrijirea copilului tău”a fost un real succes. 100 de gravidute, părinţi, cadre didactice, dar şi bunici au aflat de la medicii invitaţi la eveniment cele mai noi şi mai utile informaţii legate de naşterea copilului, de hrănire, de remedii terapeutice şi de importanta dialogului între părinte şi copil.

Doamna prof. dr. Ioana Alina ANCA, medic primar pediatru, Institutul pentru ocrotirea Mamei şi Copilului “Prof Dr. Alfred Rusescu” le-a vorbit participanţilor despre importanţa vitală a vaccinării copilului după naştere şi despre imunizarea prin vaccin, odată ce micuţul intra în colectivitate (creşă, grădiniţă).

Dr. Maria EREMIA, medic specialist pediatru, medicina de familie a adus în atenţia auditoriului problemele legate de hrănirea bebeluşilor şi etapele pe care o mamă trebuie să le parcurgă, de la primul alăptat la san, până la diversificarea alimentară şi produsele alimentare interzise în primul an de viaţă al copilului.

Depre remedii şi ţinerea sub control a problemelor de sănătate la copii a  vorbit şi doamna dr. Anca MIHALCEA, medic homeopat. Cât de important e tratamentul homeopat pentru copiii care se îmbolnăvesc foarte uşor în sezonul rece, care sunt lucrurile de care trebuie să ţină seama un părinte care a avut în familie persoane cu boli ereditare şi cât de importantă e relaţia deschisă între părinte şi copil, au fost doar câteva dintre subiectele atinse în seminarul “Totul despre îngrijirea copilului tău”.

Gravidele au avut ocazia să afle răspunsuri la multe întrebări legate de prelevarea şi stocarea celulelor stem, de la Cristian Lacraru, directorul de comunicare al Băncii de Celule Stem Biogenis. Acesta le-a îndemnat pe viitoarele mămici că înainte de semnarea unui contract cu o bancă de celule stem să facă o vizită la sediul acesteia pentru a vedea laboratorul şi pentru a discuta cu biologul băncii toate aspectele legate de celulele stem.

Deasemenea, în cadrul evenimentului, invitaţii au aflat că în curând se va realiză primul transplant cu celule stem în România.

La finalul evenimentului, fiecare participant a plecat nu doar cu un bagaj important de informaţii care să-l ajute să-şi crească şi mai bine copilul, ci şi cu daruri din partea sponsorilor: Himalaya, AVON, Boiron şi Biogenis.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.