Totul despre liftingul facial, cu prof. dr. Tiberiu Bratu (VIDEO)

0

Liftingul facial este o operatie laborioasa. Cum decurge o astfel de interventie?

Deci, se face o cicatrice, anterior, de ureche.Incepe putin deasupra urechii si anterior de ureche urmareste conturul urechii si in spate, in spatele urechii si se decoleaza tegumentul cam 5,6,7 centimetri, anterior de ureche. Pe urma se face o plicatura, operatia pe care o fac eu, se ancoreaza muschiul acesta care este la gat. Se ancoreaza pe un ligament aici, anterior, cu fire resorbabile si se pun mai multe… se picatureaza, practic, tot SMAS-ul (n.red. sistemul superficial muscular aponeurotic) si atunci se tractioneaza toata pielea, ceva in genul… un vector posterior si ascendant, cam asa. Vedeti? Cam asa se duce. Dispare gatul, eu stiu… si ramane practic o cicatrice anterior de ureche si un pic, in spate.”, prof.dr. Tiberiu Bratu – medic primar chirugie plastica.

lifting facial 01

Ca orice interventie si liftingul facial poate avea complicatii si contraindicatii

Contraindicatii, daca sunt boli asociate, eu stiu, hipertensiune, oricum, nu ai voie sa iei aspirina inainte.. cu doua saptamani inainte de orice operatie. Daca pacientul ia, eu stiu, anticoagulante, daca are o afectiune cardiaca sau ceva. Deci, nu se poate opera. Dar, daca nu sunt boli asociate, nu sunt contraindicatii. Exista multe complicatii, da, in special la fumatori. Asa incepem discutia c\u o doamna sau cu un domn care vrea sa isi faca lifting sau orice operatie. Incerc sa le spun ca… poate va povesteam odata ca sunt colegi mai tineri care spun: daca vii la mine, n-ai nicio complicatie. Dar, eu le-am mai spus asa, ca daca ai cinci operatii facute, in total, pe un anumit tip de interventie, poti sa ai sansa sa nu ai nicio complicatie, la cinci operatii. Dar, daca ai cinci sute, e imposibil sa nu ai macar mici complicatii. N-ai cum… te incadrezi in datele din literatura de specialitate. Complicatii la lifting, pot sa fie hematom, deci o sangerare masiva, am patit la doi prieteni de-ai mei, mai demult, care fumau, nu m-au ascultat. Au fumat incontinuu dupa operatie sip e la sase dimineata m-a sunat colega. De fiecare cand… de fapt, cand avem o operatie, ramane intotdeauna una din colegele mele sic and avem lifting, raman una din cele doua care sunt mai demult cu mine, fiindca aici trebuie actionat foarte rapid. Daca se face un hematom care poate sa… pune atat de in tensiune tegumentul, ca se poate necroza, in special la fumatori si atunci trebuie dus zece minute la sala am avut doua situatii asa… cand am lifting si suna telefonul la patru dimineata, ai vrea sa nu sune si sa nu fii tu cel care l-a operat. Poti sa afectezi nervul facial, care da mimica fetei si atunci poti sa afectezi fie ramul temporal, si atunci cade o spranceana, fie ramul submandibular, care inerveaza jumatate din buza inferioara si atunci pot fi probleme.”, a spus  prof.dr. Tiberiu Bratu – medic primar chirugie.

lifting facial 03

Care este secretul unei operatii de lifting facial, reusite?

E un stres, asa, adica, cand am lifting a doua zi, ma duc si inot, ma reculeg, asa… tratez.. de fapt, stiti cum? Pentru mine, asta e concluzia mea, dupa nu stiu cati ani de chirurgie, ca nu exista operatii mici. Adica, totul trebuie tratat foarte serios. De asta, in sala la noi… muzica clasica, pian usor, nu se vorbeste. Poate, mai demult, mai vorbeau anestezistii intre ei si le-am spus: cand intubati, de exemplu, e un moment de concentrare maxima trebuie sa fii acolo suta la suta, cand operezi. Asta e unul din secretele unui rezultat bun.”, a spus prof.dr. Tiberiu Bratu – medic primar chirugie plastica.

lifting facial 04

Profesor doctor Tiberiu Bratu este seful Sectiei de Chirurgie Plastica si Reparatorie a spitalului Casa Austria, din Timisoara. Are o experienta de peste 30 de ani in domeniu si a realizat zeci de mii de interventii chirurgicale.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.