Trainere dentare pentru copii la Dent Estet 4 Kids

Trainere dentare pentru copii la Dent Estet 4 Kids (VIDEO)

1

Cele mai recente studii arata ca peste 85% dintre copii au nevoie de trainere dentare pentru corectarea obiceiurilorilor vicioase, dar si pentru pregatirea tratamentului cu aparat dentar.

“Parintii ar trebui sa isi aduca copiii la ortodont pentru ca toti copiii merita confortul unei masticatii sanatoase si merita un zambet frumos. Trebuie sa fie atenti daca dintii de lapte au cazut mult prea repede sau inca mai sunt pe arcada, sa vada daca au suficient loc pe arcada si daca e spatiu destul pentru dintii definitivi care vor erupe ulterior. E important sa pastram dintii temporari sanatosi, integrii, pentru ca altfel, pierderea acestora poate duce la schimbari majore in cinematica mandibulara. Nu strica sa urmareasca cu atentie daca copilul respira si pe gura si pe nas, respiratia orala produce consecinte grave la nivelul intregului organism. Sa vada daca copiii au obiceiuri vicioase, sa vada daca inghit corect sau interpun limbuta intre arcade. Daca li se pare ca maxilarul e mai dezvoltat in comparatie cu mandibula, ar trebui sa se adreseze unui ortodont, pentru ca fiecarui parinte i-ar placea sa aiba un copil cu un profil armonios si cu un zambet frumos si sanatos.”

“Specialistii americani recomanda prima vizita la ortodont in jurul varstei de sapte ani, odata cu aparitia primului dinte definitiv pe arcada. Se produc schimbari importante, se modifica forma arcadelor, apoi apar noutati de care parintele ar trebui sa fie constient. Daca se duce la ortodont este pregatit, stie exact la ce sa se astepte si cand ar trebui sa se intervina daca ortodontul a sesizat vreo problema.”, a spus Dr. Teodorina Hulpe, Specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala.

Se recomanda ca primul consult ortodontic al copiului sa aiba loc cel tarziu la varsta de 7 ani. Cu cat parintii inteleg mai devreme cat de important este tratamentul ortodontic pentru dezvoltarea corecta a copilului, cu atat purtarea unui aparat dentar fix, in timpul adolescentei, va fi mai usoara si va dura mai putin.

“Odata am putea obtine suficient spatiu pentru eruptia dintilor definitivi. La copilasi putem creste oase cu ajutorul aparatelor dentare, este un moment prielnic pentru a evita ulterior extractia dintilor definitivi. Putem elimina din timp obiceiurile vicioase. Acestea pot duce la probleme serioase sau pot agrava anomaliile instalate. Daca nu este suficient spatiu pe arcada ne asiguram ca il obtinem, daca avem obiceiuri vicioase le eliminam si putem astfel ghida cresterea osoasa a copilului si dezvoltarea lui armonioasa.”, a spus  Dr. Teodorina Hulpe, Specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala DENT ESTET 4 KIDS

Trainerele dentare, folosite in tratamentele ortodontice pentru copii mici, au marele avantaj ca lucreaza asupra pozitiei maxilarelor. Printre avantajele trainerelor dentare amintim:

  1. Corecteaza pozitia limbii
  2. Aliniaza dantura si maxilarele
  3. Corecteaza obiceiurile gresite de respiratie
  4. Asigura dezvoltarea corecta a danturii si a fetei

“Daca este sa ne referim la aparatele interceptive pot parea putin cam scumpe, insa ne gandim ca nu achizitionam o bluza de la un magazin, noi de fapt, platim un tratament ortodontic de succesul caruia depinde dezvoltarea armonioasa a copilului. Supraveghem sanatatea tuturor structurilor dentare, ne asiguram ca dintii sunt sanatosi, cad la momentul potrivit, iar daca din nefericire, din cauza leziunilor carioase s-au pierdut mai repede mentinem spatiul pentru a asigura suficient loc pe arcada urmatorului dinte definitiv care urmeaza sa apara pe arcada. Facem in asa fel incat obrajii sa nu mai exercite o presiune vicioasa asupra arcadelor dentare. Muschiul buccinator, in mod natural exercita o presiune de 2,1-2,7 grame forta la nivelul arcadei dentare in zona molara sau zona canina. La un copil care suge degetul aceasta forta ajunge undeva la 70 de grame si duce in timp la modificarea formei arcadei. Inseamna ca acest copil nu va mai putea face incizia alimentelor, pentru ca incisivii de sus si cu cei de jos nu se vor mai intalni corespunzator si atunci vor fi suprasolicitate zonele laterale, adica dintisorii din zona respectiva, molarii temporali si caninii.”, a spus  Dr. Teodorina Hulpe, Specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala DENT ESTET 4 KIDS

In majoritatea cazurilor, purtarea unui trainer dentar nu este o optiune, ci o necesitate care ajuta la dezvoltarea sanatoasa a copilului. Costul nu este dat de aparat in sine, ci de tratament, care trebuie condus de un medic stomatolog padiatru sau de un medic ortodont.

“La ortodont si ortodontul este in relatii foarte bune cu pedodontii. Acestia se asigura ca cavitatea bucala a copilului este perfect sanatoasa. Pedodontii sunt antrenati sa sesizeze si anomalii ortodontice in curs de constituire. Primul pas pe care il vor face este sa ii trimita catre un specialist ortodont care va gasi cu siguranta solutia potrivita fiecarui pacient in parte.”, a spus  Dr. Teodorina Hulpe, Specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala DENT ESTET 4 KIDS

Programati consultatia la o clinica dentara specializata in stomatologie pediatrica si ortodontie pentru copii si adolescenti. Purtarea unui aparat dentar fix, cu bracketi, in lipsa unui tratament timpuriu cu trainer dentar, va rezolva doar o parte din problemele functionale si estetice ale copiilor.

autor: Liana Gorun

Share.

1 Comment

  1. iar doamna Safta a lu’ Zăpăcitu’, membră rtaeuptă a consiliului parohial din satul Coce2rlaţi, mi-a mărturisit că fiica sa chiar a rămas eensarcinată fără sa aibă parte de ştromeleag. Iisus 2.0 ?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.