Transferul unitatilor sanitare in subordinea autoritatilor locale a intrat in linie dreapta

0

113_articolCSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a verificat, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale şi sanitare,  modul în care se desfăşoară procesul de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi.

“Cu 2-3 excepţii toate autorităţile locale au pregătit şedinţele de consilii locale şi judeţene pentru validarea transferului spitalelor şi sunt mulţumit că s-a înţeles importanţa acestui pas pe care îl facem în acest an prin descentralizare. În aceste 10 zile până la sfârşitul lunii vor fi transferate aproape toate unităţile, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila după videoconferinţă.

Ministrul Sănătăţii a subliniat în timpul discuţiilor faptul că arieratele făcute de spitale până la data de 31 martie 2010 vor fi plătite de la bugetul de stat la următoarea rectificare bugetară, indiferent că aceasta se va realiza înainte sau după transferul spitalului.

Până în prezent au fost semnate protocoalele de predare-primire dintre direcţiile de sănătate publică şi autorităţile locale pentru 16 spitale din 5 judeţe.

Conform legislaţiei în vigoare procesul de transfer al tuturor celor 373 unităţi sanitare cu paturi către autorităţile locale trebuie să se finalizeze la 10 iulie 2010.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.