Transplant de fata: o transformare miraculoasa!

0

“In sfarsit, lumea nu se mai holbeaza la mine!” Un pompier american a primit un nou chip, dupa un spectaculos transplant de fata. Operatia a durat 26 de ore!

transplant de fata 4In 2001, peste Patrick Hardison, in varsta de 41 de ani, din Statele Unite ale Americii, cade un acoperis in flacari. Pompierul sufera arsuri grave. Mutilat dupa cumplita tragedie, Patrick nu mai poate sa isi miste nici macar pleoapele.

Desi a suferit peste 70 de interventii chirurgicale dupa cumplitul accident, medicii nu au reusit sa ii redea lui Patrick Hardison o infatisare care sa ii permita sa poarte o viata normala. Asta, pana in vara acestui an, cand, vazand calvarul prin care trece Patrick, un fost coleg de-al sau a cerut ajutorul medicilor de la „Langone Medical Center“ din New York, pentru un transplant de fata.

La 14 ani de la accident, medicii reusesc un transplant de fata, o interventie chirurgicala de exceptie, care dureaza 26 de ore: pompierul american primeste un alt chip!

Astfel, in 14 august 2015, specialistii de la clinica americana au decis sa il supuna unei interventii chirurgicale – un transplant de fata, pe cat de complicata, pe atat de spectaculoasa. I-au transplantat fostului pompier pielea de pe cap, urechile, o parte din osatura barbiei, pometii si nasul.

transplant de fata 5La fel s-a intamplat si cu pleoapele, si muschii aferenti acestora, intrucat Hardison nu si le mai putea misca, din cauza arsurilor suferite. Medicii au facut publica informatia in aceste zile, pentru ca abia acum considera ca operatia este reusita!

A asteptat peste un an un donator pentru un transplant de fata

transplant de fata 3Peste un an a asteptat Patrick Hardison un donator potrivit pentru un transplant de fata. Este vorba despre David Rodebaugh, de 26 de ani, un sportiv, pasionat de curse cu biciclete BMX, care a suferit un accident mortal. Acesta avea varsta, inaltimea, culoarea parului si a pielii potrivite, pentru ca fata lui sa fie transplantata fostului pompier. Familia lui Rodebaugh si-a dat acordul pentru donarea de organe.

“Sper ca observati, cand va uitati la mine, cat de potrivita a fost alegerea familiei lui David, careia ii multumesc din suflet. Le mai multumesc si medicilor, care nu mi-au dat doar o fata noua, ci si o viata noua”, a declarat Patrick Hardison. Beneficiarul acestui transplant de fata a putut sa anunte: “In sfarsit, lumea nu se mai holbeaza la mine. Acum sunt, din nou, un om obisnuit”.

transplant de fata 2

Primul transplant de fata a fost realizat in anul 2005. Beneficiara a fost o frantuzoaica, ce a fost mutilata dupa ce a fost atacata de mai multi caini. In ambele cazuri, costurile complicatelor operatii au fost suportate de spitalele unde au avut loc interventiile chirurgicale.

 

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.