Tratament care poate vindeca şapte tipuri de cancer

Tratament care poate vindeca şapte tipuri de cancer

0

834_articolS-a descoperit un anticorp unic care micşorează şapte tipuri de tumori canceroase. Cu ajutorul acestui anticorp  tumorile mici pot fi chiar vindecate.

Astfel, s-a conceput un  medicament care ajută sistemul imunitar să „învingă” celulele canceroase. Acesta are la bază proteina CD47, care se găseşte pe suprafaţa tumorilor în cantităţi mari. Această proteină face ca tumorile să se micşoreze sau chiar să dispară.

Această pastilă poate fi benefic în tratarea mai multor tipuri de cancer: la sân, de colon, de prostată, ovarian, la creier, la ficat şi la vezica urinară. În plus, studii anterioare arată că tratamentul poate fi folosit şi pentru a lupta împotriva unor forme de cancer în sânge.

Mai mult, specialiştii susţin că dacă acest tratament este administrat timpuriu poate chiar vindeca oamenii.

„Cercetarea noastră arată că proteina CD47 este un obiectiv legitim şi promiţător pentru tratamentul cancerului uman. În cazul tumorilor mici poate fi chiar curativ, însă nu funcţionează de fiecare dată”, a subliniat cercetătorul Irving Weissman de la Universitatea de Medicină Stanford din Chicago.

Medicamentul a fost testat deocamdată doar pe şoareci, însă oamenii de ştiinţă speră să-l poată administra în cel mult doi ani şi oamenilor.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.