Tratament hemoroizi. Simptome, cauze, tratamentul hemoroizilor

Tratament hemoroizi. Simptome, cauze şi tratamentul hemoroizilor

4

Hemoroizii sunt vene umflate  situate la nivelul canalului anal si a rectului inferior, iar inflamarea lor poate avea cauze diferite.

Hemoroizii pot fi de două feluri: hemoroizi externi care se manifestă prin umflarea pielii din jurul anusului şi hemoroizi interni care se manifestă prin umflarea venelor din interiorul anusului.

Cauzele de apariţie a hemoroizilor pot fi: forţarea în timpul defecării, sarcina, sexul anal sau constipaţia cronică.

hemoroizi

Cuprins articol hemoroizi:

 1. Generalităţi hemoroizi
 2. Simptome hemoroizi
 3. Cauzele de apariţie a hemoroizilor
 4. Tratament hemoroizi

Simptome hemoroizi

1. La hemoroizii externi cel mai frecvent simptom este apariţia durerii rectale.

Se poate forma un nodul dur, dureros din cauza acumulării de sânge, care se numeşte hemoroid trombozat. Se pot observa urme de sânge pe hârtia igienică după încordarea din timpul eliminării unui scaun.

2. La hemoroizii interni cel mai frecent simptom este sângerarea rectală. Se poate depista pete de culoare roşie în scaun sau pe hârtia igienică după eliminarea unui scaun normal. 

Printre alte simptome ale hemoroizilor interni amintim:

– Mâncărimea locală este prezentă în cazul hemoroizilor interni când au loc scurgeri de mucus care poate irita pielea anală şi poate cauza mâncărimi.

– Iritaţia pielii este prezentă la hemoroizii din anus care se umflă şi pot secreta mucus, fapt care provoacă o iritaţie uşoară.

– Disconfort local se poate simţi nevoia de a elimina din nou scaunul după o mişcare intestinală. Sentimentul de disconfort este cauzat de bombarea hemoroizilor în partea finală a intestinului gros (canalul anal). În general, cu cât hemoroizii sunt mai mari cu atât disconfortul este mai mare.

Hemoroizii mari care ies din anus pot fi dureroşi în cazul în care se umflă şi sunt presaţi de muşchii ce controlează anusul. Durerea severă poate fi un semn că este obturata alimentarea cu sânge a hemoroizilor. În acest caz se recomandă tratament de urgenţă.

Cauzele de apariţiei a hemoroizilor sunt multiple:

– constipaţia cronică
– sarcina
– îmbătrânirea
– boli de ficat
– tumori ale rectului ce apăsă pe venele de la acest nivel

Despre boala hemoroidală pe YouTube:

Tratament hemoroizi:

Tratamentul hemoroizilor diferă în funcţie de simptomele bolii, stadiul şi complicaţiile acesteia.

Dacă hemoroizii sunt de dimensiuni mici şi nu dau simptome supărătoare, e bine de evitat condiţiile care favorizează complicarea bolii: constipaţia, şezutul timp îndelungat.

În cazul trombozei hemoroidale tratamentul recomandat este în general aplicarea locală de unguente cu conţinut de substanţe antiinflamatoare, analgezice sau chiar substanţe anestezice, supozitoare cu conţinut similar, iar în cazurile asociate cu constipaţie se vor administra laxative.

Deasemenea este foarte importantă igiena locală riguroasă. Sub tratament, simptomele vor dispare în câteva zile. Aplicarea acestor unguente şi supozitoare va continua o perioadă şi după dispariţia simptomelor pentru a evita reapariţia hemoroizilor şi a simptomelor.

Bolnavul de hemoroizi va evita în continuare episoadele de constipaţie prin reglarea alimentaţiei şi/sau administrarea laxativelor la nevoie. Un regim igienic şi alimentar adecvat va fi stabilit la recomandarea medicului şi va conţine o proporţie adecvată de fibre vegetale conţinute în special în cereale, fructe şi legume.

În cazul hemoroizilor interni de dimensiuni mari, care ies prin orificiul anal, medicul va încerca reintroducerea lor în interiorul anusului, iar după episodul acut inflamator pacientul va face un nou control medical pentru reevaluarea leziunilor şi stabilirea tratamentul ulterior.

Numai după dispariţia simptomelor de inflamaţie se poate interveni chirurgical (frecvent sub rahianestezie) practicându-se scoaterea hemoroizilor, aceasta fiind singura modalitate terapeutică curativă – hemoroidectomie.

Pentru tratarea hemoroizilor se mai pot aplica în scop curativ şi alte tehnici precum:

– legarea cu benzi elastice a rădăcinii pachetelor hemoroidale
– injectarea substanţelor sclerozante în hemoroizi
– coagularea cu laser pentru hemoroizi, etc.

GALERIE FOTO:

Share.

4 Comments

 1. Boala hemoroidala este una dintre cele mai complicate si dureroase boli pe care le poate suporta un om. Va spun toate aceste lucruri din propria experienta. Eu am scapat de aceasta boala cu ajutorul ceaiului din coada soricelului https://coada-soricelului.com/. Va doresc multa sanatate.

 2. Vitamina C consolideaza tesutul conjunctiv. In acelasi timp, tonifica si netezeste peretii tuturor vaselor de sange, de la cele mai mari pana la capilarele de dimensiuni microscopice. Cu vitamina C, varicele si hemoroizii se retrag, consumati 1/2 de lamaie sau 3 bobite de catna sau o cescuta de ceai de macese zilnic si nu ve=ti mai avea probleme cu hemoroizii, SANGERAREA STAGNEAZA DUPA 2 SAPTAMANI , DE RETRAS SE RETRAG DUPA 3 LUNI, SA NU LIPSEASCA LAMAIA , DACA AVETI GASTRITA SAU ULCER, INTAI MANCATI BINE SI LA SFARSIT MANCATI LAMAIE CU COAJA CU TOT , LA MINE A FUNCTIONAT TREBUIE SA FUNCTIONEZE SI LA DV.

 3. Incercati
  1. Oprirea sângerărilor, reducerea inflamatiilor,antiseptic. (Coada calului înainte de mese o linguriță, praf )
  2. Calmarea durerilor (Hamamelis, unguent)
  3. Închiderea, cicatrizarea reducerea inflamării rănilor. (Tătăneasa cremă)
  4. Combaterea constipației. (capsule Chitosan înainte de mese pe stomacul gol)

  Deasemenea ulei-ul de cocos reduce durerea (aplicat extern),
  oțetul de mere reduce inflamația,calmează durerea, în combinație cu usturoi este foarte eficient,
  tumeric amestecat cu ulei de in sau ulei de cocos are efect calmare a durerilor.

 4. Am incercat cu lamai, intr-adevar opreste sangerarea, dar trebuie sa mancati lamaia in mod regulat, sa nu lipseasca din tratamentul naturist al acestor hemoroizi care ne tot dau batai de cap!! Sanatate la toti!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.