Tratament mai bun pentru nou-născuţii de la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara

Tratament mai bun pentru nou-născuţii de la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara

0

nou-nascutSecţia de Neonatologie a unităţii sanitare are de astăzi un aparat nou de monitorizare a funcţiilor vitale. Acesta supraveghează frecvenţa cardiacă, saturaţia cu oxigen a sângelui şi pulsul. Monitorul a costat 20.000 de lei şi este o donaţie a clubului Rotaract.

“Tinerii de la Rotaract au strâns nişte bani şi au cumpărat acest monitor pentru funcţii vitale. Se foloseşte la copiii cu patologie gravă respiratorie, cardiacă, infecţioasă, crizele de apnee ale prematurilor, în special la copiii care au nevoie de oxigen administrat direct sau la copiii intubaţi, ventilaţi mecanic. Cu acest monitor se dozează mai bine oxigenul din circulaţie şi cu ajutorul lui putem să reglăm parametrii ventilatorului adecvat patologiei copilului, greutăţii”, a declarat medicul primar Mărioara Boia.

La secţia de nou născuţi prematuri mai exista un singur astfel de aparat. Restul sunt destul vechi şi mai puţin performante.

“Întodeauna mai este nevoie de aparatură. Mai avem nevoie de aparate, sigur. Am mai avea nevoie de încă trei astfel de monitoare, de ventilator, de incubatoare am mai avea nevoie. Mereu e nevoie e de aparate pentru că se uzează în timp şi nu mai au aceeaşi preformanţă”, a mai spus medicul neonatolog.

La secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara sunt internaţi, în prezent, 36 de nou-născuţi.
Aproximativ 900 de copii, din tot vestul ţării, ajung aici anual. Pe lângă nou născuţii prematuri sunt îngrijiţi şi copiii născuţi la termen dar cu patologii grave.

autor: Luiza Tirca

sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.