Tratamentul fara interferon: actele necesare!

Tratamentul fara interferon: actele necesare!

0

CNAS a semnat contractul pentru tratamentul fara interferon si face publice documentele care se vor regasi, in mod obligatoriu, in dosarul pacientului!

Tratamentul fara interferon, pentru 5.000 de pacienti

Tratamentul vizeaza hepatita cronica virala C si ciroza hepatica C. Vor beneficia de tratament fara interferon pacientii cu stadiul de fibroza F4. “Primii 5.000 de pacienti vor fi supusi investigatiilor pentru a primi tratamentul”, a anuntat recent ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu.

Comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sanatatii vor elabora criteriile de includere in tratamentul fara interferon. Medicamentele vor putea fi prescrise pentru pacientii care indeplinesc aceste criterii, in baza aprobarii emise de catre comisia de experti pentru afectiuni hepatice de la nivelul CNAS.

Dosarul pacientului care solicita tratamentul fara interferon va contine in mod obligatoriu o serie de documente. De, exemplu “Angajament privind calitatea de asigurat”:

“… ma angajez ca pe toata perioada de… saptamani, cat trebuie sa urmez tratamentul cu
– VIEKIRAX
– EXVIERA
– RIBAVIRINUM,
sa imi pastrez calitatea de asigurat.

In situatia in care nu mai am calitatea de asigurat, respectiv nu realizez venituri impozabile şi nici nu ma incadrez in categoriile de persoane care beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei (conform prevederilor art. 224 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata),
ma angajez sa achit contributia la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate calculata la nivelul salariului de baza minim brut pe tara, in conditiile prevazute de lege, pe toata perioada in care beneficiez de tratamentul antiviral”.

Tratamentul fara interferoninformatii pentru asigurati

Tratamentul fara interferoninformatii pentru furnizori

Tratamentul fara interferon – unde se face prescrierea tratamentului

Prescrierea tratamentului si monitorizarea pacientilor se va face de catre medici de specialitate din Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Oradea. In termen de maximum 10 zile lucratoare, semnatarul contractului va comunica CNAS lista laboratoarelor care vor efectua gratuit investigatiile necesare care rebuie sa ajunga in dosarul de aprobare a tratamentului fara interferon. Dosarul intocmit in vederea aprobarii va fi depus la casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate (prescriptor /curant).

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.