Trei doze de vaccin Valneva neutralizeaza 87% din varianta Omicron si 100% din varianta Delta

Trei doze de vaccin Valneva neutralizeaza 87% din varianta Omicron si 100% din varianta Delta

1

Potrivit unor studii realizate de grupul farmaceutic francez Valneva, administrarea a trei doze ale vaccinului sau anti-COVID-19 asigura neutralizarea a 87% din varianta Omicron si 100% din varianta Delta.

Cercetarile anterioare de faza III au aratat, de asemenea, un raspuns imun imbunatatit in cazul administrarii a doua doze de vaccin, potrivit medicului coordonator in dezvoltarea vaccinului-candidat VLA2001, Juan Carlos Jaramillo.

Reprezentantii companiei farmaceutice au inaintat rezultatele cercetarilor Agentiei Europene a Medicamentului si autoritatilor de reglementare britanice si se asteapta ca serul  sa primeasca autorizare in primele trei luni ale acestui an.

In septembrie 2021, guvernul Marii Britanii a reziliat contractul de 1,4 miliarde de euro cu Valneva, pentru “incalcarea obligatiilor contractuale”. Grupul francez trebuia sa livreze guvernului britanic 190 de milioane de doze.

Vaccinul produs de francezii de la Valneva se bazeaza pe fragmente de virus inactivat. Serul contine, de asemenea, doi adjuvanti care stimuleaza producerea de anticorpi. Vaccinul este usor de depozitat, poate fi pastrat in frigidere, la temperaturi de 2 pana la 8 grade Celsius.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Trei doze de vaccin Valneva neutralizeaza 87% din varianta Omicron si 100% din varianta Delta • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.