Trei persoane din Timişoara au căzut ieri în stradă din cauza caniculei

Trei persoane din Timişoara au căzut ieri în stradă din cauza caniculei

1
salvareTrei persoane din Timişoara au căzut ieri în stradă din cauza caniculei şi au fost preluate de echipaje de la ambulanţă. Alte câteva zeci au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.
Numărul solicitărilor s-a intensificat în jurul prânzului, dar nici o persoană nu a fost internată.
 “Cam 350 de solicitări, trei căzuţi în stradă. Media obişnuită este cam de 300 pe 24 de ore”, a declarat medicul Carmen Dehelean, de la Serviciul de Ambulanţă Timiş.
          Majoritatea solicitărilor însă sunt tot din cauza căldurii.
“Sub o formă sau alta cam toate afecţiunile s-au datorat căldurii”, spune şeful Serviciului de Ambulanţă Timiş, Iancu Leonida.
           Cei mai afectaţi sunt copiii şi persoanele vârstnice cu boli cronice.
          Tot ieri, peste 60 persoane au trecut pragul celor patru puncte de prim ajutor localizate în Timişoara – la Poşta Mare , Gara de Nord , în Piaţa 700  şi în Piaţa Badea Cârţan.
“A crescut numărul celor care au apelat la aceste puncte de ajutor pe timp de caniculă. În zilele precedente media era undeva în jur de 4-5 persoane pentru toate punctele. Acum deja cifra e mai ridicată, poate şi pentru că termometrul s-a dus înspre 40 de grade şi disconfortul termic a fost mult mai accentuat ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac.
                   Acestă creştere se datorează şi faptului că timişorenii nu prea ţin cont de recomandările medicilor.
“Orele la care persoanele apelează la punctele de prim ajutor sunt în total neconcordaţă cu recomandările medicilor pe care transmit către populaţie. Orele prânzului, intervalul orar 11-15. E adevărat că sunt şi probleme urgente, dar e bine de evitat pe cât posibil să ieşim din casă ”, mai spune purtătorul de cuvânt Dana Şpac.
          Numărul persoanelor care au leşinat în stradă în ultimele zile nu este foarte mare, însă medicii se aşteaptă ca solicitările să se înmulţească.
Share.

1 Comment

  1. Pingback: Recomandari privind perioadele cu temperaturi foarte ridicate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.