Tripla terapie pentru hepatita C se va introduce din acest an

Tripla terapie pentru hepatita C se va introduce din acest an

0

Pana la sfarsitul anului 2014, se va introduce tripla terapie pentru hepatita C, a declarat secretarul de stat in ministerul Sanatatii Dorel Sandesc.

“Tratamentul hepatitei cronice beneficiaza recent in noul calup de medicamente compensate si gratuite din cele 23 de o molecula destinata tratarii hepatitei B. Astfel completam gama de medicamente disponibile si curand in acest an suntem in faza finala a formalitatilor pentru introducerea triplei terapii a hepatitei C. Practic mai sunt cateva detalii metodologice inainte de a lansa aceasta tripla terapie extrem de necesara in tratamentul pacientilor cu hepatitei C. Aceasta parte curativa nu este de dorit, este de evitat. Cea mai importanta parte a abordarii acestei patologii extrem de serioase este cea de preventie si de profilaxie si de detectare precoce”, a afirmat Dorel Sandesc cu prilejul lansarii de catre Fundatia “Renasterea” pentru Sanatate, Educatie si Cultura a caravanei de informare si preventie a hepatitei A, B si C.

Romania a evoluat foarte mult in ultimii doi ani in ce priveste activitatea de transplant hepatic, conform secretarul de stat.

“(…) In ultimul an, in Romania s-a dezvoltat semnificativ activitatea de transplant hepatic. Practic Romania care era pe ultimele locuri din Europa la numarul de transplanturi a evoluat in ultimii doi ani avand cea mai mare crestere procentuala din lume la numarul de donori aflati in moarte cerebrala”, a sustinut Dorel Sandesc.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.