Tumora de 40 de kilograme extirpata de la o pacienta de 40 de ani

Tumora de 40 de kilograme extirpata de la o pacienta de 40 de ani

1

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr Carol Davila” au extirpat o tumora ovariana uriasa, de 40 de kilograme, de la o femeie in varsta de 40 de ani.

Interventia a fost foarte complexa

„Pacienta, in varsta de 40 de ani, fara antecedente personale patologice semnificative cunoscute, s-a prezentat pentru cresterea in volum a abdomenului, cu debut de aproximativ 5 ani, insotita in ultimele saptamani de dureri lombare si abdominale difuze, greata si dispnee.

Aspectul imagistic CT al formatiunii a fost de masa giganta abdomino-pelvina, cu dimensiuni de 55/35 cm, omogena, hipodensa, neiodofila, cu efect de masa asupra organelor intraabdominale si ascensionarea diafragmului.

Pacienta a fost internata in Sectia Chirurgie II in vederea tratamentului chirurgical de specialitate.

Avand in vedere varsta tanara a pacientei si caracterele de benignitate ale formatiunii – biologic, imagistic si intraoperator, cat si evolutia lenta a bolii, s-a decis practicarea anexectomiei drepte cu tumorectomie, sub anestezie generala.

Interventia a durat aproximativ 2 ore, iar in timpul acesteia s-a solicitat consultul de chirurgie plastica (Lt. medic Ionut Guzgan, medic specialist), in vederea reconstructiei peretelui abdominal si s-a decis realizarea abdominoplastiei intr-o alta interventie, dupa recuperarea pacientei.

Postoperator, pacienta a fost atent monitorizata, iar evolutia acesteia a fost favorabila, in afebrilitate, cu diminuarea pana la suprimare a drenajului peritoneal si preaponevrotic si reluarea progresiva a tranzitului si a tolerantei digestive. mobilizarea treptata si stabilizarea volemica in contextul decompresiei patului vascular. Pacienta a fost externata in stare buna, cu plaga de aspect normal, in curs de vindecare”, potrivit unui comunicat emis de unitatea medicala.

Echipa care a realizat interventia chirurgicala, in data de 5 mai, a fost constituita din Col medic dr. Costin Dutu, medic primar chirurgie generala, Madalina Vlad, Ioana Florea si Dragos Stanciu, medici rezidenti chirurgie generala, iar echipa anestezica din medic dr. Adrian Zaciu, medic primar ATI, medic Lorina Nita si Catalina Ciontu, medici rezidenti ATI.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Tumora de 40 de kilograme extirpata de la o pacienta de 40 de ani • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.