Turul podurilor pe bicicleta

0

Timisoara-Capitala Tineretului din Romania, in parteneriat cu Verde pentru Biciclete, Aquatim si Asociatia Sinaptica ii invita pe iubitorii mersului pe doua roti la o altfel de plimbare pe bicicleta, prin care vrem sa incurajam miscarea si valorificarea patrimoniului cultural al orasului.

Pe 21 august, are loc Turul Podurilor pe Bicicleta!

Intalnirea are loc la ora 10:00, pe Platforma Timco, unde biciclistii vor avea parte de mai multe surprize oferite de echipa Timisoara-Capitala Tineretului din Romania si Verde pentru Biciclete.

La ora 11:00, se porneste pe traseul care vizeaza podurile din Timisoara, dupa cum urmeaza: Platforma Timco – Calea Circumvalatiunii (la stanga) – Bulevardul Republicii (la dreapta) – Strada Garii – Strada Gheorghe Pop de Basesti – Podul Muncii – Bulevardul Iuliu Maniu – Piata Iuliu Maniu (sens giratoriu) – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Piata Sfanta Maria – pod – Bulevardul Regele Ferdinand I (la dreapta) – pod – Bulevardul Vasile Parvan – Piata Leonardo da Vinci (sens giratoriu) – Strada Michelangelo – Bulevardul Ion C. Bratianu (la dreapta) – Bulevardul Revolutiei din 1989 – Podul Decebal – Splaiul Nistrului (la stanga) – pod – Piata Badea Cartan – Strada Simion Barnutiu (la dreapta) – Strada Samuel Micu – Splaiul Grivita – Strada Uzinei – Uzina de Apa.

La sfarsitul acestei plimbari, biciclistii vor ajunge la Statia de tratare Bega de pe str. Rudolf Walter (langa Parcul Uzinei de Apa), pentru turul artistic, in care vor fi insotiti de reprezentantii Aquatim si organizatorii Fisart, festivalul in cadrul caruia au fost realizate lucrarile de arta stradala.

Astfel, participantii vor avea parte de o experienta inedita: vor fi printre primii timisoreni care viziteaza spectaculoasa Galerie de arta din incinta Statiei de Tratare Bega, acolo unde cladirile si zidurile vechi au prins viata si culoare, fiind transformate de artisti din Spania, Peru, Mexic sau S.U.A, in cadrul festivalului de street art FISART 2016.

Este pentru prima data cand reprezentantii Aquatim isi deschid portile publicului, pentru un tur artistic in cadrul Statiei de Tratare Bega.

Tot aici, participantii vor afla, printr-o prezentare a unui specialist de la Muzeul Banatului, informatii inedite despre podurile pe care tocmai le-au vizitat, altfel decat cele gasite in cartile de istorie. Finalul zilei va fi marcat, desigur, si de alte suprize si premii.

Podurile pe care trecem zilnic, au fiecare povestea lor. Participantii la turul nostru sunt invitati “sa adopte” un pod, sa isi faca un selfie cu el si sa ii promoveze povestea pe website-ul www.selfiealtfel.eu.

Selfie-ul este o modalitate inedita de promovare a patrimoniului local al orasului de pe Bega. Fotografiile incarcate in site vor participa la concursul national Selfie altfel, iar primii trei castigatori, care au cele mai multe like-ri vor fi recompensati duminica 21 august cu premii.

Persoane de contact:

Simona HERCZEG, coordonator Timisoara-Capitala Tineretului din Romania: 0766 211 465

Romina Faur, coordonator Verde pentru Biciclete: 0744 61 41 56

Share.

Leave A Reply