UE renunta la procesul intentat impotriva AstraZeneca. Compania va fi, insa, penalizata daca intarzie livrarea vaccinului

1

Uniunea Europeana si AstraZeneca au ajuns la un acord in ceea ce priveste livrarea vaccinurilor anti-COVID-19. Astfel, compania si-a luat angajamentul sa livreze dozele promise prin contractul incheiat in urma cu un an, in caz contrar, potrivit noii intelegeri, ar urma sa fie penalizata. La o intarziere de o luna, AstraZeneca va fi obligata sa faca o reducere de 10% din pretul fiecarei doze. Daca intarzierea este de doua luni, penalizarea va fi o reducere de un sfert din pretul fiecarei doze, iar pentru trei sau mai multe luni de intarziere, compania farmaceutica ar urma sa piarda chiar si 40% din pretul fiecarei doze de vaccin anti-COVID-19.

 ”Intelegerea incheiata astazi garanteaza livrarea catre UE a celor 200 de milioane de doze de vaccin anti-Covid ramase. Desi saptamana aceasta am atins pragul important de vaccinare a 70% din populatia adulta a UE, exista diferente semnificative intre ratele vaccinarii din diferitele state membre iar disponibilitatea permanenta a vaccinurilor, inclusiv a celui dezvoltat de AstraZeneca, ramane cruciala”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sanatate si siguranta alimentara.

AstraZeneca urmeaza sa livreze 60 de milioane de doze de vaccin Vaxzevria, pana la sfarsitul celui trimestrului III al anului, 75 de milioane pana la sfarsitul trimestrului IV si 65 de milioane pana la sfarsitul primului trimestru al anului viitor.

Comisia Europeana a dat in judecata compania producatoare de vaccin AstraZeneca in luna aprilie pentru nerespectarea contractului de furnizare a vaccinurilor anti-Covid si “pentru ca nu a avut un plan fiabil, pentru a asigura livrarile in timp util”.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: UE renunta la procesul intentat impotriva AstraZeneca. Compania va fi, insa, penalizata daca intarzie livrarea vaccinului • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.