Uleiul de cocos: beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Uleiul de cocos: beneficii surprinzatoare pentru sanatate

2

Uleiul de cocos este recunoscut pentru efectele benefice in sanatatea orala, dar beneficiile acestui aliment, care se nu se opresc aici. Uleiul de  cocos are efect antibacterian si antifungic si poate avea efecte benefice asupra starii generale de sanatate.

Uleiul de cocos contine o combunatie de acizi grasi care contin proprietati antioxidante si contribuie la absorbtia altor minerale. Acestea pot avea un impact major asupra sanatatii noastre.

Cuprins:

  1. Generalitati
  2. Uleiul de cocos scade colesterolul
  3. Uleiul de cocos ajuta la pierdere in greutate
  4. Uleiul de cocos hidrateaza pielea
  5. Uleiul de cocos – o mai buna functionare a creierului
  6. Uleiul de cocos ucide bacteriile, virusii, si ciupercile

Uleiul de cocos scade colesterolul

Uleiul de cocos este incarcat cu grasimi saturate care cresc colesterolul bun si reduc riscul de imbolnavire de boli de inima. Uleiul de nuca de cocos contine un amestec neobisnuit de acizi scurte care sunt legate de beneficiile speciale pentru sanatate, cum ar fi reducerea colesterolului.

Uleiul de cocos ajuta la pierderea in greutate

Trigliceridele cu lant mediu din uleiul de nuca de cocos poate accelera consumul de energie in comparatie cu alte tipuri de grasimi.

Un studiu publicat in 2011 la Centrul National pentru Biotehnologie Informatii Farmacologie a constatat o reducere in circumferinta a taliei de aproximativ 3 cm dupa patru saptamani dupa cea au cosumat 28 de grame de ulei de nuca de cocos pe zi.

Participantii nu a tinut niciun un regim alimentar restrictiv. Mai degraba ei au pierdut o cantitate substantiala de grasime abdominala prin adaugarea de ulei de nuca de cocos in dieta lor.

Uleiul de cocos hidrateaza pielea

Ulei de nuca de cocos poate fi folosit ca o crema hidratanta pentru piele din cauza continutului sau bogat in vitamina E si actiunea sa pozitiva antioxidanta in organism. Uleiul de cocos ajuta  la oprirea deteriorarii tesuturilor din organism, deoarece oxidarea este o sursa majora de imbatranire a pielii.

Uleiul de nuca de cocos are beneficii surprinzatoare atunci cand este aplicat pe piele ca o crema hidratanta. Aceasta poate reduce germenul din piele nociv numit stafilococ auriu.

Proprietatile sale antimicrobiene poate fi de asemenea utila cu lucruri cum ar fi acneea, eczeme, psoriazis, si infectii stafilococice. Uleiul de cocos poate imbunatati continutul de umiditate si de lipide al persoanelor cu pielea uscata.

Uleiul de cocos – o mai buna functionare a creierului

Uleiul de cocos ofera o “sursa de combustibil secundara”, in afara de glucoza pe care creierul si sistemul nervos poate functiona. Consumul ridicat de zahar poate contribui la probleme neurologice, inclusiv boala Alzheimer.

In Alzheimer, creierul blocheaza in mod eficient absorbtia de glucoza, de aceea lipseste acest combustibil, care poate duce la probleme neurologice.

Consumul de ulei de cocos a condus la o imbunatatire a functiei cerebrale la pacientii cu forme mai usoare de Alzheimer, potrivit unui studiu din 2004.

Uleiul de cocos poate oferi beneficii terapeutice pentru adulti cu deficiente de memorie.

Uleiul de cocos ucide bacteriile, virusii, si ciupercile

Uleiul de cocos contine acid lauric, care se crede ca are proprietati antifungice, antivirale, si antibacteriene. Acest lucru face ca uleiul de cocos sa fie util cu diferite tipuri de infectii.

Grasimile saturate prezente in uleiul de cocos au proprietati antimicrobiene si ajuta in lupta cu diverse bacterii, ciuperci si paraziti care pot provoca indigestie.

Un 2000 un studiu publicat in Jurnalul de Bacteriologie s-a demonstrat ca acidul lauric si monolaurina poate ucide agentii patogeni, cum ar fi bacteriile Staphylococcus aureus.

Uleiul de cocos ajuta la absorbtia de alte elemente nutritive, cum ar fi vitamine si minerale.

Share.

2 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.