Ultimatum Sanitas pentru salarii si celelalte probleme din Sanatate: ce urmeaza chiar in urmatoarele zile!

0

Federatia Sanitas a rabufnit, efectiv, vineri la adresa autoritatilor statului, anuntându-le la ce sa se astepte chiar in urmatoarele zile.

“Solutionarea revendicarilor Sanitas sau greva generala!, transmite Federatia Sanitas, care adauga ca, prioritara, este solutionarea revendicarilor: in acest sens vor continua toate actiunile sindicale prevazute pentru urmatoarea perioada!

Mai exact, intre 9 si 13 mai, Sanitas va organiza adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Finantelor Publice! Sanitas va continua sa negocieze cu Ministerul Muncii si precizeaza ca acordul semnat cu Ministerul Sanatatii reprezinta in continuare baza tuturor negocierilor privind reglementarea problemelor cu care se confrunta sistemul sanitar.

“Sanitas este deschisa la dialog si negocieri cu acele institutii ale statului care inteleg importanta aparitiei unei ordonante de urgenta care sa elimine inechitatile si discriminarile salariale din sistemul sanitar si sistemul de asistenta sociala, ordonanta care sa se raporteze la situatiile concrete si reale ale sistemului, asa cum au fost ele prezentate de Federatie la toate negocierile care s-au desfasurat pana acum”, transmit sindicalistii, care avertizeaza: lipsa de raspuns va fi amendata cu greva generala “Este timpul sa spunem Stop umilirii cadrelor medicale!”

”Solidaritatea Sanitara” anunta ca discutiile de la Ministerul Muncii, in cadrul grupului de experti privind salarizarea, tind sa confirme oportunitatea implementarii variantei de OUG pe care aceasta federatie impreuna cu Sanitas au convenit-o cu Ministerul Sanatatii in data de 19 aprilie 2016.

“Federatia ”Solidaritatea Sanitara” si Federatia Sanitas au stabilit impreuna cu ministrul Sanatatii, dl. Patriciu Achimas-Cadariu, sustinerea comuna a unui proiect de ordonanta de urgenta prin care vor fi eliminate discriminarile salariale in sistemul sanitar, ca prim pas pentru rezolvarea problemelor angajatilor din Sanatate. La intâlnire a participat si reprezentantul Federatiei Ambulanta, cele 3 federatii sindicale reprezentând peste 60% din salariatii din Sanatate si peste 98% dintre membrii de sindicat din acest sector”, noteaza ”Solidaritatea Sanitara”.

Acest proiect de OUG ar aduce salariile pentru fiecare functie/grad/treapta si gradatie din sistemul sanitar la nivelul maxim, ridicând astfel salariile de baza si celelalte elemente ale salariului brut la nivel maxim pentru toti salariatii care la acest moment nu sunt la acest nivel.

Potrivit ”Solidaritatea Sanitara”, adoptarea acestui act normativ ar constitui doar unul dintre pasii necesari pentru remedierea problemelor angajatilor din Sanatate, el fiind urmat de actiunile pentru obtinerea tuturor drepturilor legitime!

Foto: https://www.facebook.com/FederatiaSanitasRomania

Share.

Leave A Reply