Ultramaratonul caritabil “100 for Children”

0

Asociatia ProVita, impreuna cu un grup de voluntari, organizeaza a doua editie a Ultramaratonului caritabil “100 for Children”, sambata 30 mai 2015. Evenimentul non-competitiv, care se va desfasura, cu ocazia Zilei Copilului, pe o distanta de 100 de kilometri, de la Bucuresti la Valea Plopului, are drept scop strangerea de fonduri pentru 400 de copii orfani sau abandonati, aflati in tabara de la Valea Plopului.

Participantii pot opta sa parcurga aceasta distanta de unii singuri, in echipe de cinci (5 x 20 de kilometri) sau de doi (2 x 50 de kilometri). Alergatorii vor lua startul de la kilometrul 13 al Soselei Bucuresti – Ploiesti, iar pe ultimii 2 kilometri ai Ultramaratonului de 100 de kilometri, acestora li se vor alatura si copiii de la Valea Plopului.

maraton
La prima editie a Ultramaratonului caritabil “100 for Children”, cea de anul trecut, au participat 45 de alergatori, care au avut si rolul de fundraisers, fiecare dintre participanti avand pagina proprie pe platforma Galantom.ro, pe care o promoveaza in retelele de socializare pentru a strange fonduri prin donatii online.. In urma evenimentului, s-au strans 45.298 de lei, prin 452 de donatii, fiecare participant colectand in medie aproximativ 1.000 de lei.

Atat fondurile stranse la prima editie, cat si cele de la a doua editie, vor fi directionate in totalitate pentru finalizarea unui centru social in Valenii de Munte, in cadrul caruia copiii abandonati sau orfani vor locui in momentul in care vor ajunge la liceu.

maraton

“Ne bucuram ca si in acest an sportivii amatori, dar mai ales inimosi, au raspuns pozitiv invitatiei noastre. Fata de prima editie, la editia din anul acesta vor fi mai multi participanti care vor alerga intreaga distanta de 100 de kilometri. Pana la ora actuala s-au inscris deja 15 curajosi care vor infrunta singuri cei 100 de kilometri. Ultimii 2 kilometri din traseu sunt cei mai emotionanti, intrucat sportivii vor incheia cursa cot la cot cu micutii pe care vor sa-i ajute, rasplatindu-li-se, astfel, un efort fizic si mental deosebit. ”, declara Daniel Mereuta, organizatorul Ultramaratonul caritabil “100 for Children”.

Cei interesati sa participe se pot inscrie pe website-ul oficial al evenimentului, www.100forchildren.ro.

Evenimentul „100 for Children” este sustinut de Galantom si Cubrain.
Referinte:
Site-ul evenimentului: http://100forchildren.ro/
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/100-for-Children-Ultra-Marathon/312457468901652?ref=hl
Pagina de fundraising pe Galantom: http://provita.galantom.ro/event-projects/view?id=236
Video: https://www.youtube.com/watch?v=wza_NnBpU3I

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.