UMF Timisoara: admitere la… medicamente OTC, suplimente alimentare, cosmetice

0

Program masteral care vizeaza medicamente OTC (care se pot elibera fara prescriptie medicala), suplimente alimentare, cosmetice, la UMF Timisoara. Inscrierile in vederea admiterii incep in curand – afla detalii!

Perioada de inscriere este 7 – 11 septembrie 2015, la UMF Timisoara, Piata Eftimie Murgu, nr. 2A, Timisoara – Secretariat Departament de Studii Masterale. La inscriere, in vederea concursului de admitere, se plateste 150 de lei, taxa de confirmare a locului este de 100 de lei.

Admiterea are loc in 15 septembrie. Media de admitere se calculeaza ca medie aritmetica a urmatoarelor note – nota examen de licenta, nota proba de verificare a cunostintelor (test grila) si cea de la interviul care va testa motivatia alegerii acestui program de studii masterale. Sunt disponibile 50 de locuri, cu o taxa de studiu de 4.000 de lei / an. Durata programului de la UMF Timisoara este de doi ani (4 semestre x 30 credite /semestru), la zi, iar numarul total de credite este 120 (30/semestru).

Programul masteral se adreseaza farmacistilor din farmacia de circuit, farmacisti de spital, asistentii de farmacie, licentiati cu studii superioare care activeaza in sistemul farmaceutic, practicieni asociati in domeniul medicinii complementare/alternative.

De ce un masterat la UMF Timisoara in medicamente OTC, suplimente alimentare, cosmetice?

“Absolventii programului vor avea avantajul specializarii intr-un domeniu interdisciplinar, crescandu-si astfel sansele de angajare in farmacii, drogherii, depozite farmaceutice, laboratoare farmaceutice sau in alte domenii ale asigurarii sanatatii. Disciplinele de studiu din programul masteral ofera studentilor competente si abilitati in domeniul preparatelor farmaceutice de tip OTC, suplimentelor alimentare si cosmeticelor, ei fiind capabili sa ofere consultanta si expertiza in domeniul medicamentelor care nu necesita prescriptie medicala, sa explice si sa argumenteze recomandarile medicale, sa acorde consultanta in domeniul preparatelor de origine vegetala, sa consilieze clientela in privinta produselor cosmetice cosmetice, protetice si parafarmaceutice precum si sa ofere consultanta privind siguranta medicamentelor OTC, fitopreparatelor si produselor cosmetice”, anunta UMF Timisoara.

Participantii vor obtine 100 credite EFC/2 ani din partea Colegiului Farmacistilor, respectiv 40 credite/2ani din partea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.