UMF "Victor Babes", o mana intinsa in lupta cu cancerul

UMF “Victor Babes”, o mana intinsa in lupta cu cancerul

1

UMF “Victor Babes” vine in ajutorul femeilor care prezinta riscul de a dezvolta o boala necrutatoare precum cancerul. In acest sens, institutia timisoreana a facut un anunt interesant!

Cancerul de san, cea mai frecventa forma de cancer la femei, este asociat cu existenta unor mutatii genetice, care reprezinta intr-un procent semnificativ cauzele dezvoltarii bolii.

“UMF “Victor Babes” are o solida traditie in cercetarea privind preventia, depistarea si tratarea cancerului. Pe aceasta linie se inscrie si activitatea Laboratorului de Diagnostic Molecular din cadrul Catedrei de Biochimie a UMFT, a carui echipare de exceptie, de nivel european, permite aplicatii complexe de detectie, cuantificare si analiza a moleculelor de acizi nucleici”, a anuntat UMF “Victor Babes”.

Beneficiind de o experienta de peste 15 ani in utilizarea tehnicilor de genetica moleculara, Laboratorul de Diagnostic Molecular de la UMF “Victor Babes” poate analiza si investiga complet, in premiera nationala, doua dintre cele mai cunoscute gene (BRCA 1 si BRCA 2) implicate in patogeneza cancerului de san.

La UMF “Victor Babes” se poate face investigarea mutatiilor genetice asociate si altor forme de cancer

Pe langa analiza genetica a cancerului de san, Laboratorul de Diagnostic Molecular de la UMF “Victor Babes” poate analiza si investiga complet mutatiile genetice asociate altor forme de cancer cum ar fi: cancer ovarian, cancer de prostata la barbati, cancerului pancreatic.

“Practic, aceasta metoda de diagnostic rapida, eficienta si extem de sensibila poate fi utilizata pentru toate categoriile de pacienti cu risc crescut de dezvoltare a cancerului, putand identifica atat predispozitia in dezvoltarea cancerului, cat si depistarea precoce a acestuia”, precizeaza cei de la UMF “Victor Babes”.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Ingrijorator! Ce se intampla inainte de Rezidentiatul 2015 | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.