Un barbat, la un pas sa fie operat din greseala intr-un spital privat din Brasov

Un barbat, la un pas sa fie operat din greseala intr-un spital privat din Brasov

1

Un barbat din Brasov vrea sa dea in judecata un spital privat dupa ce a fost la un pas sa ajunga pe masa de operatie, desi nu necesita nicio interventie chirurgicala. Asistentele din unitatea medicala privata il pregateau pentru o operatie de apendicita, desi barbatul voia doar sa asiste la nasterea celui de-al doilea copil. Barbatul a spus ca va cere daune morale in valoare de 20.000 de euro.

„La biroul de internari, sotia a completat si semnat fisa de internare iar eu a trebuit sa completez un formular  “Acord informat acces apartinator” unde am completat numele meu si CNP-ul, actul medical la care voi asista, nastere prin cezariana si numele plus CNP-ul sotiei”, povesteste barbatul.

Brasoveanul spuen, ca, intre timp, sotia sa a fost preluata de catre o asistenta si dusa pe sectie pentru a fi pregatita pentru interventie, iar el trebuia sa stea in sala de asteptare ca sa fie preluat. Insa, totul a luat o intorsatura demna de scenariul unui film.

„O doamna asistenta a venit si m-a apelat dupa nume, apoi m-a dus intr-o camera la etajul 2. Acolo mi-a solicitat sa fac dus si sa ma spal cu samponul din spital si sa imbrac un halat de interventie. Am informat-o pe doamna ca facusem dus in acea dimineata, insa dansa a insistat ca nu pot intra in sala de operatii fara sa fiu dezinfectat. Dupa ce am facut dus si m-am imbracat in halatul de interventie, a venit o alta asistenta in camera cu un dulap pe roti in care avea instrumente sterile. Dansa m-a intrebat daca am emotii si i-am spus ca da”.

I-au recoltat sange

Asistenta medicala i-a spus barbatului ca trebuie sa-i recolteze o proba de sange, pentru ca „acesta este protocolul”.

Am ramas putin surprins, insa am pus aceasta cerinta pe seama contextului pandemic. Mi-au recoltat un flacon de sange din mana dreapta si apoi mi-au pus o branula, motivand ca trebuie sa-mi administreze antivomitiv si un calmant. Am intrebat de ce este necesar si daca isi faceau probleme ca voi lesina in cursul nasterii, dar dansele au afirmat ca acesta este protocolul pentru acces in sala de operatii”, a continuat brasoveanul.

Au vrut sa il epileze pe abdomen

Si mai mare i-a fost mirarea barbatului cand asistentele au spus ca trebuie sa fie epilat pe piept.

„Inainte de a-mi administra prin branula antivomitiv si calmant m-au intrebat daca sunt epilat pe abdomen si le-am spus ca nu, apoi dansele au spus ca trebuie si au solicitat ajutorul unui coleg de-al lor care a adus un aparat de barbierit pe care aveau de gand sa il foloseasca dupa ce imi administrau antivomitiv si calmant.”

Asistentele habar nu aveau ce fac

“Asistenta m-a intrebat ce operatie urmeaza sa mi se faca si i-am spus, uimit, ca nu mi se va face mie nici o interventie si ca voi asista sotia la nasterea prin cezariana. Dansele au ras apoi iarasi m-au intrebat cumva intr-o nota mai insistenta, ce operatie urmeaza sa mi se faca. Atunci am realizat ca ele, de fapt, ma pregateau pe mine sa fiu dus in sala de operatii pe sectia de chirurgie si ca nu se uitasera pe fisele pe care le inmanasem si nici nu au dat atentie detaliilor legate de nasterea sotiei si asistarea mea”, a marturisit barbatul

Asistente au realizat ca au facut o greseala

“Cand au realizat ca este vorba despre o neintelegere grava, mi-au cerut sa ma schimb si am fost dus in alt salon la etajul 4, pentru a astepta, de unde am fost condus mai departe in sala de operatii unde sotia ma astepta ingrijorata”, a adaugat brasoveanul.

Barbatul sustine ca a incercat sa stea de vorba cu conducerea spitalului, insa, nemultumit fiind de rezultat, va actiona in instanta unitatea medicala privata.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Un barbat, la un pas sa fie operat din greseala intr-un spital privat din Brasov • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.