Un copil din zece se naste prematur

Un copil din zece se naste prematur

0

1196_articolÎn fiecare an, 15 milioane de copii se nasc prematur , iar un milion dintre ei mor la puţin timp după naştere, arată cercetări efectuate de organizaţia Salvaţi Copii.Pentru prima dată rata naşterilor premature a fost estimată pentru fiecare continent şi ţară, cele mai sumbre cifre venind din Africa.

În Marea Britanie, aproximativ 8% din copii se nasc prea curând şi această rată este în creştere, parţial din cauza obezităţii dar şi a inaintării în vârstă a mamelor.Există aproape 60.000 de nasteri premature în fiecare an în Marea Britanie.

Andy Cole, de la Clinica de Caritate pentru Copii  Blissi, a declarat că:

“Este îngrijorător faptul că rata de naştere prematură din Regatul Unit de  este semnificativ mai mare decât ţări precum Suedia, Norvegia şi Irlanda, şi subliniază că est nevoie de o îngrijire prenatală de calitate pentru toate femeile identificate ca fiind cu risc ridicat “.

Conform datelor medicale , un copil născut prematur este acela care vine pe lume înainte de scurgerea a 37 săptămâni de la conceperea sa. Un copil născut la termenul normal vine pe lume, în general, la 40 săptămâni de la concepere.

Un număr de 44 de organizaţii au contribuit la întocmirea raportului Born Too Soon, un raport amplu care estimează rata naşterilor premature în 184 ţări.
Nouă din cele unsprezece ţări în care peste 15 % din copii se nasc prematur sunt situate în Africa sub-sahariană.

“Este frapant să observi că rata naşterilor premature reprezintă o problemă în toate ţările lumii, dar are cauze diferite. Dacă în ţările sărace este afectată de factori precum infecţiile, malaria, HIV şi subnutriţia, în cele dezvoltate cauzele sunt reprezentate de sarcini la vârste înaintate ale mamelor, de diabet, obezitate şi naşteri multiple.”, declară dr. Lale Say din partea OMS.

Experţii din cadrul ONU susţin că unele măsuri simple şi puţin costisitoare precum utilizarea de creme antiseptice pentru prevenirea infecţiilor ombilicale, antibiotice, injecţii cu steroizi administrate mamelor pentru a ajuta la dezvoltarea plămânilor fătului, pot salva vieţile a milioane de copii născuţi prematur.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.