Un elicopter SMURD s-a prabusit in Republica Moldova. Cei 4 membri ai echipajului, morti / VIDEO

0
Joi, 2 iunie 2016, un elicopter al SMURD, din Iasi, Romania, aflat in misiune pe teritoriul Republicii Moldova, s-a prabusit langa comuna Haragiș, raionul Cantemir. Toti cei patru membri ai echipajului, cetateni romani, au decedat la impact cu solul. Elicopterul se afla in exercitarea misiunii de transportare a unui pacient de la Cahul spre Chisinau, informeaza Ministerul Sanatatii, din Republica Moldova. In urma prabusirii, elicopeterul a luat foc, a declarat Diana Turcanu, purtator de cuvant al ISU Moldova.
La fata locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale Pompierilor, Politiei, Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale, dar si reprezentantii Ministerului Sanatații. Cauzele accidentului aviatic urmeaza a fi stabilite de catre experti. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriana SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.
elicopt2_20408700
Pacientul, cu un presupus accident vascular hemoragic, coma de gradul II, care urma sa fie transportat de catre elicopterul SMURD, va fi preluat de o echipă AVIASAN și dus la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chisinau.
“Eram la mine, în biroul de la Primărie. Avea o distanţă foarte mică de  pământ. Vira când la stânga, când la dreapta. Era ploaie mare. Nu se vedea nimic. Era totula lb în faţă. Nu era vânt puternic. Nu ştiu dacă au fost explozii, era prea mare distanţa. Da, m-am speriat. S-a auzit o bubuitură. Au trecut câteva maşini de pompieri după 25 de minute, poate mai repede. Unii oameni s-au apropiat. Am văzut că au trecut mai multe maşini, am înţeles că sunt persoane carbonizate. Ei au încercat să aterizeze, dar nu au reuşit. Iarba era pătulită pe un teren mare”, a declarat un alt martor, citat de Publika.md

Imagini de la fata locului, preluate de la Jurnal TV:

Identitatea victimelor nu a fost facuta publica inca, pana cand familiile acestora nu vor fi anuntate.
La bordul elicopterului SMURD se aflau pilotul, copilotul, un medic si un asistent medical. Pilotul avea peste 4000 de ore de zbor.
“În jurul orei 14:23, autoritatea aeronautică din Republica Moldova a informat că a pierdut legătura radio cu elcopterul. La nivel MAI a fost convocată celula de criză. Am primit confirmare de la forţele de ordine că a fost găsită epava elicopterului, iar persoanele au decedat. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a confirmat decesul. Elciopterul era fabricat în 2014. Erau patru persoane la bord. celula de criză rămâne activată. La moment sunt anunţate familiile victimelor. S-a luat decizia ca alte elicoptere de acest fel să rămână la sol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog.
elicop3_41676500
Autoritatile au luat decizia ca toate elicopterele de tipul celui care s-a prabusit, sa ramana la sol.
Acesta este cel de-al patrulea elicopter SMURD care s-a prabusit. In celelalte 3 si-au pierdut viata 12 persoane.
 Sursa foto: Publika.md
Share.

Leave A Reply