Un medic chirurg de la Spitalul de Urgenta Petrosani, este acuzat de malpraxis

0

1253_articolLa Spitalul de Urgenţă din Petroşani un copil de patru ani a fost operat la mâna stângă, deşi el avea nevoie să fie tratat la mâna dreaptă. În acest caz, Colegiul Medicilor Hunedoara s-a autosesizat şi a declanşat, joi, o anchetă..

‘Nu am primit o sesizare din partea părinţilor copilului, dar ne-am autosesizat în acest caz. Am declanşat o anchetă administrativă şi, în funcţie de concluziile acesteia, comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Hunedoara va lua o decizie. Pe parcursul verificărilor vom lua legătura cu conducerea spitalului din Petroşani, cu medicul chirurg ce a intervenit în acest caz, vom analiza foile de observaţie. De asemenea, vom vorbi şi cu părinţii copilului pentru a afla punctul de vedere al acestora’, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara, dr. Mircea Artean.

Un medic chirurg, specializat în chirurgie plastică, de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, este acuzat de malpraxis, părinţii unui băieţel de patru ani susţinând că medicul l-a operat greşit pe copil la degetul mare al mâinii stângi, pentru o ruptură de ligament, deoarece afecţiunea era la degetul mare al mâinii drepte. Părinţii susţin că băiatul a avut degetul mare de la mâna dreaptă în gips şi că acest lucru ar fi confirmat de fişa de observaţie de la Ortopedie şi de o radiografie.

Conducerea spitalului a luat la cunoştinţă de acuzaţiile părinţilor, menţionând că doar Colegiul Medicilor poate stabili dacă a fost vorba sau nu de o culpă medicală. Eventualele sancţiuni vor fi stabilite tot de Colegiul Medicilor, a precizat managerul unităţii sanitare, Alin Vasilescu.

Cât priveşte continuarea tratamentului în cazul copilului, părinţii acestuia afirmă că se vor adresa altui spital pentru intervenţia chirurgicală ce ar trebui efectuată pentru vindecarea băiatului.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.