Un medic italian a refuzat sa-i faca transplant de inima unui roman

0

1394_articolUn medic chirurg dintr-un spital din Padova, lângă Veneţia, nu a vrut să îi facă transplant de inimă unui pacient român. “Să-şi facă transplantul în România! Inimile italienilor trebuie să fie date italienilor”, a spus medicul din Padova.În urma unui atac de cord, pacientul român, era ţinut în viaţă datorită unei inimi artificiale mecanice.

“Ar fi fost imposibil un transport până în România, şi nici nu se putea cere un avion de la aeronautică militară, pentru un caz care putea fi rezolvat în Italia”, susţine Agerpres

În aceste condiţii, pacientul român, în vârstă de 53 de ani, a fost transportat de la Udine, la un alt spital specializat în transplanturi de cord, unde a fost operat cu succes, pe 21 august. El ar fi trebuit încă de la început să fie considerat un cetăţean european cu toate drepturile de a beneficia de serviciul sanitar naţional din Italia.

Cazul a creat conflicte politice în regiunea Veneto. Consilierul regional Claudio Sinigaglia, din Partidul Democrat, de centru-stânga, a solicitat că regiunea să deschidă o anchetă asupra cazului pacientului roman.

Sursa: paginamedicala.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.