Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Judetean din Galati

1

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Sf. Andrei” din Galati. Este pentru a treia oara cand in unitatea medicala au fost descoperite asftfel de focare, potrivit  Directiei de Sanatate Publica Galati.

Focarul a fost descoperit pe Sectia de Ortopedie a spitalului, unde 12 persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea 9 sunt pacienti, iar trei sunt cadre medicale (un medic si doi asistenti medicali).

Toate cele trei cadre medicale erau vaccinate anti-COVID, unul din acestia si cu doza a treia. Din cei 9 pacienti, doar unul era vaccinat anti-COVID-19. Primul caz pozitiv a fost dintre cei 8 pacienti nevaccinati.

Intrari restrictionate la Sectia de Ortopedie

Pacientii si cadrele medicale care au intrat in contact direct cu cei testati pozitiv au fost supusi triajului epidemiologic, iar in Sectia Ortopedie au fost restrictionate internarile, pentru o perioada de 14 zile, fiind primite doar urgentele medicale.

La Spitalul Judetean de Urgenta “Sf. Andrei” din Galati au mai fost confirmate focare COVID-19 la sectiile Medicala I, Cardiologie si Neonatologie.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Judetean din Galati • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.