Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort

Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie

0

In contextul in care, in perioada 1990-2012 s-a raportat un numar de 7.668.489 cazuri de avort (potrivit datelor oficiale furnizate de Centrul de Statistica si Informatica in Sanatatea Publica, din cadrul Ministerului Sanatatii), un preot din satul Oneaga, judetul Botosani deruleaza un proiect prin care doreste sa asigure o casa si o scoala unei comunitati formate din 56 de suflete salvate de la avort sau ramase orfane.

Proiectul face parte dintr-un program social mai amplu de salvarea a copiilor, intitulat “Impreuna pentru viata” si este initiat de Fundatia Nektarios, in parteneriat cu Asociatia “Salveaza o inima”.

Nektarios1Scopul campaniei: o casa, un program educational, pentru copiii care au fost parasiti de parinti salvati de la avort sau ramasi orfani

Scopul campaniei este strangerea de fonduri pentru ridicarea Asezamantului Social-Educational “Sfantul Efrem cel Nou” din satul Oneaga, comuna Cristesti, judetul Botosani. Astfel, initiatorul campaniei doreste sa le ofere o casa si un programul educational copiilor care au fost parasiti de parinti, salvati de la avort sau ramasi orfani.

In cadrul Centrului social-educational, cu o suprafata construita de 1.400 mp, vor functiona o gradinita cu programul normal, o biblioteca universala cu acces liber, un centru de zi, un atelier de practica profesionala pentru tineri si un centru de promovare si consultanta in domeniul agricol. Pana la ora actuala, s-a construit subsolul, cu ajutorul satenilor din Oneaga si a catorva sponsori care au dorit sa ramana sub anonimat, insa pentru finalizarea intregului Asezamant mai este nevoie de peste 400.000 Euro.

Nektarios

Odata construit, centrul social-educational nu va mai avea nevoie de fonduri suplimentare pentru functionare, deoarece initiatorii proiectului au implementat deja un plan pentru autosustinerea economica a asezamantului. Fundatia Nektarios are in vedere infiintarea unei ferme agricole, patru sere, patru depozite (8000mp), un atelier mestesugaresc universal, crescatorie de pasari, prisaca, o plantatie de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc si construirea unui centru de informare turistica si a unei tabere de recreere, pentru activitati cultural-educative, schimburi de experienta, simpozioane, tabere de lucru si voluntariat.

Nektarios

Persoanele si companiile, care vor sa ajute la construirea asezamantului, pot dona materiale de constructie sau bani, in conturile RO98CECEBT01C1EURO590832 (Euro) si RO84CECEBT0130RON0590831 (Ron). Mai multe detalii despre Asezamantul “Sfantul Efrem cel Nou” gasiti pe www.fundatianektarios.ro.

“Consideram ca problema avortului este una foarte serioasa in tara noastra. Din statistici vedem ca din 1990 incoace rata avorturilor depaseste o treime din numarul total al populatiei actuale. Suntem convinsi ca acesti copii nu ar fi murit daca ar fi existat un program social-educational la nivel national. De asemenea, suntem convinsi ca acesti minunati copii salvati de la avort nu au nevoie numai de un acoperis deasupra capului, au nevoie mai ales de o educatie si de o modalitate de a lucra, punand in aplicare cele invatate. Proiectul de la Oneaga este printre putinele din tara, insa este inedit prin faptul ca ne dorim fonduri doar pentru construirea lui, nu si pentru sustinerea lui economica. De atunci incolo, am creionat un plan coerent pentru autosustinerea sa economica”, declara preotul Musteata Stefanel Radu, presedintele Fundatiei Nektarios.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.