Unda verde pentru Institutul Regional de Oncologie

Unda verde pentru Institutul Regional de Oncologie

0

Hotarare de Guvern, aprobata miercuri, pentru Institutul Regional de Oncologie Timisoara: obiectivul va fi amplasat pe o suprafata de 5,5 hectare si va avea 476 de paturi.

Valoarea constructiei si a dotarii unitatii – Institutul Regional de Oncologie Timisoara – va fi de peste 511 milioane de lei, a anuntat Executivul. Durata de realizare a investitiei este estimata la 36 de luni.

Guvernul a precizat ca finantarea realizarii si dotarii Institutului se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Sanatatii si, in completare, din alte surse, conform programului de investitii publice aprobate.

Potrivit studiului de fezabilitate, realizarea unitatii sanitare – Institutul Regional de Oncologie Timisoara – se va face prin transformarea si extinderea vechii cladiri, incepute in 1994 pentru a fi spital clinic municipal, insa nefinalizata atatia ani.

De ce se face Institutul Regional de Oncologie la Timisoara?

“Realizarea acestui institut va rezolva problema majora a lipsei de spatii pentru spitalizare si ingrijiri paleative, insuficiente in prezent ca numar si dotare, avand in vedere incidenta cancerului in zona de vest a Romaniei. Din analiza situatiei existente in Romania, cu precadere in zona de vest, a rezultat necesitatea dezvoltarii capacitatii spitalicesti pentru tratarea bolii canceroase, avandu-se in vedere extinderea acesteia in ultimele decade”, a transmis Guvernul.

Cancerul reprezinta a doua principala cauza de mortalitate in Romania – aproape 20%, dupa bolile cardiovasculare. Timisul este unul dintre judetele cu cea mai mare rata a afectiunilor oncologice din Romania, cu peste 15.000 de pacienti luati in evidenta. Numarul cazurilor nou aparute este in crestere: 3.453 in 2014, comparativ cu 2.190 cu sase ani mai inainte.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.