Unele certificate verzi nu vor mai fi valabile de la 1 februarie

Unele certificate verzi nu vor mai fi valabile de la 1 februarie

1

Ministrul Sanatatii atrage atentia ca persoanele in cazul carora au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei a doua ar trebui sa-si faca doza booster pana la 1 februarie. In caz contrar, certificatul digital al acestora nu va mai fi valabil de la aceasta data, daca nu au doza a treia de vaccin, potrivit unei directive europene.

„S-ar putea sa avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare daca dupa data de 1 februarie va intra in functiune mecanismul european, directiva europeana: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungita daca persoanele se vaccineaza cu doza booster intr-un interval care sa nu depaseasca 9 luni de la incheierea vaccinarii”, a precizat ministrul.

2022 va fi anul sfarsitului pandemiei

Alexandru Rafila a apreciat ca anul acesta pandemia va lua sfarsit, daca tinem cont de istoria naturala a pandemiilor.

„Istoria naturala a pandemiilor demonstreaza ca asa se intampla: cu cat transmisibilitatea unei tupini creste, scade patogenitatea. Ceea ce se intampla cu aceasta tulpina, Omicron, demonstreaza ca asa este si mi-e greu sa cred ca vom mai asista la un numar mare de cazuri cu o tulpina care sa fie mai patogena decat Omicron. E posibil sa apara variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scazuta si atunci o sa discutam despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred ca anul 2022 va fi cel in care vom incheia aceasta urgenta mondiala, globala, de sanatate publica”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Unele certificate verzi nu vor mai fi valabile de la 1 februarie • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.