Universitate de Medicina evaluata! Cine sunt cei care ii cauta punctele tari si cele slabe

0

In aceste zile, Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi se afla sub lupa Asociatiei Universitatilor Europene, care reprezinta peste 850 de institutii de invatamant superior de pe continent.

Reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi sustin ca aceasta institutie este cea mai cosmopolita institutie de invatamant superior din estul Europei: dintre cei 11.719 de studenti, masteranzi si doctoranzi ai sai (8.996 studenti, 289 masteranzi, 309 doctoranzi si 2.414 rezidenti), 2.747 provin din 59 de tari, altele decat Romania!

Prima etapa a acestei evaluari a avut loc in 2012, rezultatul fiind un raport in care se preciza: UMF Iasi este o institutie cu traditie si cu reputatie inalta la nivel national si international. Are cadre didactice si personal administrativ foarte motivat, studenti devotati si se bucura de sprijinul partenerilor. Evaluarile externe au confirmat pozitia sa de lider in regiune si in tara. UMF are capacitatea de a raspunde provocarilor si oportunitatilor din viitor. Echipa are incredere ca UMF isi va indeplini misiunea, adaugand valoare pentru bunastarea societatii romanesti, isi va consolida pozitia de jucator global in calitate de universitate de medicina si farmacie si va contribui la progresul stiintific international in medicina, stomatologie, farmacie si bioinginerie.”

In cadrul vizitei de “follow-up”, facuta la solicitarea UMF Iasi, care are loc in aceste zile, echipa de evaluatori, formata din…

— presedintele comisiei — Juan Vinas-Salas — este presedintele Catalan Royal Academy of Medicine si al Catalan Health Institute. A fost rectorul Lleida University intre 2003-2011
Andy Gibbs — expert Bologna din Marea Britanie, Internationalisation Programme Manager Glasgow Caledonian University, Glasgow, (UK)
Börje Lennart Olausson — Goteborg University (Suedia)
Samin Sedghi Zadeh — reprezentantul studentilor din Facultatea de Medicina, Universitatea din Torino

…are numeroase intalniri atat cu conducerea universitatii dar, mai ales, cu studentii si cadrele didactice.

Scopul acestor discutii directe este identificarea punctelor tari si punctelor slabe din activitatile desfasurate in pregatirea tinerilor viitori absolventi, dar si a rezidentilor sau doctoranzilor. Evaluatorii EUA au intalniri si cu personalul administrativ al UMF Iasi.

“Echipa de evaluatori a remarcat o deschidere pentru schimbare a intregii comunitati academice, regasind puse in practica recomandarile de la evaluarea anterioara. invatamantul centrat pe student reprezinta pivotul cresterii calitatii, iar una dintre modalitatile de atingere a performantelor atat didactice cat si cele de cercetare este comunicarea asa cum mi-am asumat prin planul managerial si cum voi sustine intotdeauna”, a explicat rectorul universitatii, prof.dr. Viorel Scripcariu.

Foto: https://www.facebook.com/umf.iasi

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.