UPU de la Judetean, in haine noi! (VIDEO)

0

Lucrarile de modernizare a Unitătii de Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean “Pius Brinzeu” Timisoara, inaugurate! Tot ceea ce tine de partea tehnica a fost modernizat, iar ceea ce vede pacientul arata total diferit!

“Practic, am unificat si am modificat zona in care se face triajul, in asa fel incat, indiferent de mijlocul cu care pacientii vin in departament, ei sa primeasca acelasi cod de triaj. Una peste alta, exista ca filosofie a spatiilor, urgentele minore, care se gasesc in partea dreapta, zona de terapie imediata, care se gaseste chiar aici in fata, unde sunt patru posturi de lucru, si camera de resuscitare. In rest, avem niste spatii specifice, respectiv spatiul destinat ortopediei“, spunea dr. Mihai Grecu, medic sef UPU-SMURD.

“Este vorba despre o renovare, o modernizare din punct de vedere al conditiilor hoteliere. Acasta era absolut necesara pentru ca, de aproape opt ani de  zile, din 2007, cand a avut loc extinderea UPU, nu s-au facut investitii majore din punct de vedere al dotarilor tehnice si al aspectului hotelier. La inceputul anului, unul din directorii de la Consiliul Judetean, dl director Mugurel Borlea, a fost cu fiica dumnealui aici si a constatat un aspect destul de necorespunzator al Unitatii de Primire Urgente, si am hotarat impreuna, cu cei din conducerea CJT, ca este obligatorie o renovare completa a UPU. Atunci, la acordarea bugetului pe 2015, s-a acordat o suma de 300.000 de lei, care a rezultat in urma unui caiet de sarcini, facut de Serviciul Tehnic al SpitaluluiJudetean, privind renovarea complta, modernizarea comleta a UPU. Si ma refer aici la instalatiile termice, instalatiile sanitare, deci tot ceea ce tine de partea tehnica a fost modernizat, a fost innoit, a fost completat si s-a schimbat, de asemenea, din structura UPU. Practic, putem spune ca, acum, unitatea are cu totul alta fata, deci ceea ce vede pacientul, cand se prezinta la UPU, arata total diferit fata de cateva luni in urma. O mare realizare, de asemenea, a fost faptul ca am eliberat un spatiu de cateva zeci de metri patrati care, ani si ani de zile, a fost inchis datorita faptului ca se afla un aparat Roentgen care nu mai functiona. Am obtinut o casare a aparatului, iar cu ajutorul banilor de la Consiliul Judetean, am renovat si acel spatiu, care deserveste acum urgentele de natura ortopedica. Practic, suntem mandri ca, acum, la sfarsit de 2015, am dat alta fata UPU, avand in vedere numarul enorm de mare de pacienti care se prezinta si, din pacate, necesita ingrijiri la UPU, putem spune ca, cel putin din acest punct de vedere, am facut un mare pas inainte”, n-a declarat prof.dr. Marius Craina, managerul Spitalului Clinic Judetean “Pius Brinzeu” Timisoara.

Volumul de munca, la Unitatea de Primiri Urgente, este apreciabil si era nevoie de astfel de lucrari. Mai ramane ca si aparatura sa fie inlocuita.

Peste 200 de prezentari pe 24 de ore, din care 150-160, chiar 170 sunt pe tura de zi, restul fiind pe tura de noapte. Din pacate, noi nu putem lucra cu media, noi trebuie sa facem fata unor varfuri de sarcina. Trebuie sa facem fata nu numai celor care se prezinta in departamentul de urgente, ci si provocarilor si amenintarilor pe care le avem din perspectiva implicarii noastre in activitatea prespitaliceasca, in cadrul SMURD-ului Timis. Noi avem aparatura cam din anul 2006-2007, de cand s-a facut precedenta renovare. Indiferent cat de mult avem grija de ea si puteti sa observati si dumneavoastra ca este bine ingrijita, avem service pentru toate aparatele in departament, dar totusi are o varsta si daca faceti inmultirea, cei opt ani cu cele 70.000 de prezentari, va dati seama ca trecem de jumatate de milion de pacienti, pe care i-am asistat in ultimii opt ani. Asta e motivul pentru care aceasta aparatura trebuie primenita. Exista, din cunostintele mele, un program al Ministerului Sanatatii, din fonduri de la Banca Mondiala, care are in vedere aceasta primenire a aparaturii si speram ca acest lucru sa se intample in cursul anului viitor”, a precizat dr. Mihai Grecu, medic sef UPU-SMURD.

Conducerea Spitalului Clinic Judetean “Pius Brinzeu” Timisoara deruleaza, cu ajutorul Consiliului Judetean Timisoara, un program amplu de renovari si modernizari menit ca, in cativa ani, sa schimbe complet fata acestei unitati sanitare.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.