Urmarind „ucigasul tacut” - hipertensiunea arteriala

Urmarind „ucigasul tacut” – hipertensiunea arteriala

0

Hipertensiunea arteriala, prezenta la patru dintre zece romani! Societatea Romana de Hipertensiune a lansat Campania Nationala ”Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”, iar aceasta face un popas, in 5 iulie, si la Sibiu.

hipertensiuneCampania Nationala ”Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!” are scopul de a creste numarul persoanelor care işi verifica regulat tensiunea arteriala. Sibienii sunt asteptati sa-si masoare gratuit tensiunea arteriala pe 5 iulie, intre orele 10 si 18, la Shopping City Sibiu. Medicii prezenti in cadrul actiunii vor oferi informatii utile despre hipertensiunea arteriala, o masura mai mult decat indicata in plin sezon estival, cand canicula poate favoriza aparitia unor crize de tensiune arteriala.

Hipertensiunea arteriala, pe fondul alimentatiei nesanatoase, stresului excesiv, sedentarismului

Hipertensiunea arteriala, numita de specialisti si „ucigasul tacut” din cauza evolutiei silentioase si a debutului lent, cu simptome greu de identificat, hipertensiunea arteriala cauzeaza peste 9,8 milioane de decese, anual, in intreaga lume. Potrivit World Hypertension League, aproape o treime din locuitorii planetei au hipertensiune arteriala, iar jumatate dintre ei nu stiu acest lucru! Alimentatia nesanatoasa, stresul excesiv, sedentarismul sunt cateva lucruri care insotesc hipertensiunea arteriala.

Hipertensiunea arteriala este (…) foarte periculoasa prin complicatiile la care poate duce – stop cardiac, accident cerebral etc. Evolueaza lent si nu are o simptomatologie precisa, acestea fiind probabil si motivele pentru care pacientii merg la medic in vederea stabilirii diagnosticului cand boala este in stadii avansate. Vestea buna este ca poate fi prevenita si e usor de diagnosticat – printr-o simpla masurare a tensiunii arteriale, o actiune care nu dureaza mai mult de cateva minute. Am pornit aceasta campanie – care anul acesta va avea o etapa la Sibiu, pe 5 iulie – pentru a-i ajuta pe oameni sa inteleaga importanta masurarii constante a tensiunii arteriale si pentru a reduce prevalenta hipertensiunii in Romania”, a declarat prof.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Campania Nationala ”Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!” a avut, anul acesta, o prima actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Bucuresti, continuata cu alte doua actiuni vizand hipertensiunea arteriala: la Sibiu, pe 5 iulie, si la Bucuresti, pe 20 – 21 septembrie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.