Usturoiul mai puternic decat unele antibiotice

Usturoiul mai puternic decat unele antibiotice

0

1161_articolUn studiu recent, arată ca o substanţă chimică din usturoi este mult mai eficientă în combaterea toxiiinfecţiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice.

Un compus, numit sulfură de dialil, poate distruge stratul mucos protector seceretat de anumite bacterii şi care le apără de acţiunea unor antibiotice.

În comparaţie cu două antibiotice mult uzitate – eritromicină şi ciprofloxacin – sulfura de dialil este nu doar mai puternică, ci şi acţionează într-un timp mult mai scurt.

Rezultatele au fost obţinute de cercetătorii de la Washington State University, care au testat acţiunea substanţei extrase din usturoi asupra bacteriilor din genul Campylobacter, care determină cele mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare în SUA, Marea Britanie şi, foarte probabil, în multe alte ţări ale lumii. Cauza o reprezintă consumul de alimente contaminate, în special carne de pui crudă sau insuficient gătită.

Dr. Michael Konkel, de la Universitatea de Stat din Washington, a declarat:

“Acest lucru este foarte interesanta, deoarece prezinta acest compus are potenţialul de a reduce boala cauzatoare de bacterii în mediu şi în aprovizionarea cu alimente. Campylobacter este cea mai frecventa cauza bacteriana de toxiinfectie alimentara boala în Statele Unite şi, probabil, din lume.” 

În afară de toxiinfecţii alimentare manifestate prin dureri abdominale, diaree şi febră, bacteriile Campylobacter se află la originea a aproximativ o treime dintre cazurile de sindrom Guillain-Barré, o maladie rară şi severă, care poate duce la paralizii.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.