Oncogen Timisoara: Ieri am terminat sinteza vaccinului. De azi incep testele (VIDEO)

1

Profesorul doctor Virgil Păunescu, managerul Insitutului de Cercetare Oncogen din Timișoara, a anunțat, pe pagina de Facebook, că specialiștii de la Institutul OncoGen lucrează la vaccinul împotriva coronavirusului.

El  precizează că acesta este doar pentru testarea în laborator și că intenționează să înceapă testările pe oameni.

“Imi trebuie o luna jumate să verific în laborator cu celule că această tehnologie dă rezultate și să stabilesc dozele. Eu acum am reactivi cam pentru 1000 de vaccinuri în teorie, în practică nu știu. După o lună jumate dacă rezultatele sunt bune trebuie să negociez cu Agenția Medicamentului să îmi dea voie să testez cu oameni, pentru că acestă tehnologie nu se pretează la teste pe animale și irosesc timp (…) Dacă ma ajută statul român să pun în funcțiune, foarte bine, dacă nu, peste o lună apelez la chinezi sau americani să o producă ei să o să facă ei testele de fază unu și doi,” a declarat profesorul Virgil Păunescu.

“Noi, undeva la inceputul lunii februarie am publicat pe siteul institutiei tehnologia de obtinere a unui vaccin ipotriva acestui coronavirus, un vaccin personalizat regional in sensul ca se adresa populatie, in special populatiei din Romania si din Europa si era uin vaccin derivat din tehnologiile de vaccinare din cancer care sunt un pic diferite de tehnologiile de vaccinare clasica. La scurt timp dupa ce am pus acest material pe site neau contact functionarii de la Ambasada Chinei din Bucuresti, undeva in 4 februarie si ne-au intrebat daca suntem de acord ca cercetatorii chinezi sa foloseasca rezultatele acestui studiu si daca avem nevoie de vreun ajutor, in bani sau in aparatura. (…) Oricum ia prea mult timp povestea asta, chiar daca iti rezervi toate drepturile, pana cand patentezi, pana cand publici in reviste cu factori de impact iti mai ia un an de zile. 

Intre timp am mai gasit un articol de la un colectiv din Danemarca care propune aproximativ aceeasi solutie, lucru care ne bucura, fiindca inseamna ca exista sanse de reusita cu aceasta tehnologie, este o tehnologie derivata din vaccinarea in cancer”, a adaugat prof. dr. Virgil Păunescu, managerul Insitutului de Cercetare Oncogen din Timișoara.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Oncogen Timisoara: Ieri am terminat sinteza vaccinului. De azi incep testele (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.